Kinderen kunnen spelen in leeftijdsgroepen

Stekelbees ruilt schoolrefter voor modern complex

De opening van het nieuwe complex kan op veel belangstelling rekenen. ppg Foto: © ppg

LINTER - Landelijke Kinderzorg Stekelbees beschikt met het nieuwe complex aan de Zandstraat over een ruim en gebruiksvriendelijk gebouw voor buitenschoolse kinderopvang. De schoolrefter als opvanglocatie is definitief verleden tijd.

Landelijke Kinderopvang organiseert in Wommersom buitenschoolse opvang voor kinderen tussen 2,5 en 12jaar. ‘Omdat er nood was aan een aangepaste en grotere infrastructuur, verhuisden we van Zandstraat14 naar Zandstraat12', verklaart Marjoes Smeets, regiomanager van Landelijke Kinderopvang. ‘Alle kinderen uit Wommersom en omgeving kunnen er voor en na school terecht. Stekelbees biedt plaats aan maximaal 60 kinderen. De opvang is alle werkdagen open van 7 tot 18.30uur. Drie gemotiveerde begeleidsters bieden de kinderen een leuk programma in een huiselijke sfeer. Naast vrij spel, worden er ook tal van activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Tot nu was de locatie Wommersom enkel voor en na school open, op andere dagen konden de kinderen terecht in de hoofdlocatie in Neerlinter. Voortaan kunnen de kinderen van de scholen van Wommersom, Melkwezer en Neerhespen echter ook op schoolvrije dagen in Wommersom terecht.'

‘Zowel de kinderbegeleidsters als de kinderen zijn erg enthousiast over het nieuwe complex. Er werd dan ook maandenlang nagedacht over de inrichting en spelmogelijkheden. We zijn de gemeente Linter heel dankbaar dat we onze droominrichting hebben mogen uitvoeren. Op de eerste verdieping kunnen de kinderen van de basisschool hun hartje ophalen. De ruimte is onderverdeeld in drie delen: een rustig gedeelte voor gezelschapsspelletjes of lezen, een meisjesruimte én de rakkersruimte, waar vooral de jongens ongestoord kunnen ravotten. De kleuters maken gebruik van de gelijkvloerse verdieping, waar ze zelfs over een relaxruimte beschikken. Vooral de verdeling in leeftijdsgroepen is positief en geeft de kinderen meer rust', besluit Smeets.

Gedeputeerde en voorzitter van Landelijke Kinderzorg Monique Swinnen (CD&V) loofde het gemeentebestuur, dat volgens haar de gemeenteslogan ‘Linter Leeft' alle eer aandoet.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio