Geslaagde driedaagse in Kortrijk

Drie dagen feest op Sinksen

Drie dagen feest op Sinksen

Ook deze draak stal de show op de Sinksenfeesten.vkk Foto: © vkk

KORTRIJK - De Sinksendriedaagse in Kortrijk werd opnieuw een groot succes. Drie dagen lang baadde de stad in een feestelijke en muzikale sfeer.

Sinksen 2012 is voorbij. Het was een geslaagde driedaagse met veel zon, zonnebrand, wat geluidsoverlast, maar vooral ook veel mensen. De grote momenten zijn talrijk: het openingsconcert, de passage van 'de draak', de rommelmarkt, naast de concerten op de site van De Kreun, de jazzy deuntjes, de Sinksenloop en het afsluitende concert maandagavond.

Geluidsnormen

Voorafgaand aan de feesten was er commotie over de geluidsnormen. Bert Herrewyn (SP.A) roept voor een volgende edtitie op tot een oplossing, met respect voor de bewoners in en rond pleintjes als de Vlasmarkt. 'We zouden na 2uur het aantal decibel kunnen laten zakken tot 85', zegt Herrewyn. 'Je voelde aan je ellebogen dat velen het jammer vonden om dan te moeten ophouden. Anderzijds vond ik de feesten geslaagd.' Schepen Christine Depuydt (CD&V) wou met het sluitingsuur het algemeen belang dienen.

Rommelmarkt

Voor wie rommel verkocht buiten de schaduw was het wel uitkijken met dat warme weer. Het Rode Kruis verrichte puik werk. 'Het wordt vanavond frietjes of de Comme Chez Soi', grapte Nathalie V. 'We gaan met de opbrengst uit eten.' Het tekende de gemoedelijke sfeer van deze Sinksen 2012.

Opvallend was ook dat er heel wat auto's weggesleept werden. Maandag werd ook een dame overvallen in de Pater Beckstraat. Drie voorbijgangers hielden de handtasdief echter in bedwang. De Gentenaar zal zijn bezoek aan Kortrijk niet vergeten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio