Zevende editie van goede doel-klassieker

Rit van de Gouverneur steunt kankerpatiënten

Gouverneur André Denys ter gelegenheid van de Rit van de Gouverneur 2010 Foto: Eddy Lefevre

Zulte - De regio maakt zich op voor een nieuwe wielerhoogdag. De fietsmicrobe zit in onze Vlaamse genen. Zaterdag wordt de zevende editie van de Rit van de Gouverneur gereden: één van de mooiste klassiekers en goed voor een jaarlijkse liefdadigheidsactie.

Minstens 3.800 wielerliefhebbers, vorig jaar een recordopbrengst van 10.170 euro en zeven keuzeafstanden, dat zijn de ingrediënten van deze happening. Organisatoren zijn de provincie Oost-Vlaanderen en de Zultse Leierenners.

Revalidatieprogramma

De Rit van de Gouverneur 2011 wordt een speciale editie met een bijzondere betekenis. Voor het eerst zal gouverneur André Denys niet zelf meerijden omdat hij herstelt van longvlieskanker. Maar de gouverneur zal er wel zijn om de cheque te overhandigen aan Eu'reka, een revalidatieprogramma voor mensen met kanker en voor mensen na hun kanker. Deze afgifte aan de professoren Simon Van Belle en Jan Bourgeois gebeurt om 14 uur, bij aanvang van de wegrit over 65 kilometer.

De deelnemers kunnen kiezen tussen 150, 100 of 65 kilometer op de weg, 45 of 60 kilometer op een mountainbikeparcours en 25 of 45 kilometer voor een familieritje.

Zoals steeds zullen enkele Bekende Vlamingen naar de sporthal in Zulte afzakken. Onder hen: Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), oud-wielrenner Walter Godefroot, Johan Museeuw, en Open VLD-voorzitter Alexander De Croo, KBWB-voorzitter Tom Van Damme en de ceo van het Landbouwkrediet, Luc Versele.

De Rit van de Gouverneur is bijzonder goed omkaderd met een parcours dat de Vlaamse Ardennen doorkruist, ruime bevoorradingen, bewaakte fietsparking, afspuitstand, douches, gratis verzekering, alle dranken tegen 1 euro en een deelnameprijs van 5 euro ( jongeren tot 12 jaar fietsen gratis mee). Alle fietsers kunnen ook een Oost-Vlaamse wieleroutfit passen en kopen. Een delegatie van de Oost-Vlaamse wegpolitie en van de Oost-Vlaamse Politieschool staan mee in voor de veiligheid.

Rit van de Gouverneur: start zaterdag 9 april aan de sporthal, Waalstraat in Zulte. www.ritvandegouverneur.be   

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio