Laatste fase werken aan rotonde Albatros

Einde fileleed in zicht

AALST - De werken aan de rotonde Albatros gaan woensdag een nieuwe fase in. Nog één maand en het grootste leed is geleden.

Woensdag start fase drie van de heraanleg van het kruispunt Albatros en die moet de drukte al een beetje wegnemen. Al blijft de combinatie Albatros en werken op de E40 problemen veroorzaken in de stad en de ring rond Aalst. In deze fase pakt de aannemer het resterende deel van de rotonde aan. Wie uit de richting van Ninove komt en naar de E40 of Aalst of de Churchillsteenweg/Industriezone wil rijden, wordt nog steeds omgeleid via Erembodegem. De verkeerssituatie aan het kruispunt van de N45 met de Driehoekstraat wordt opnieuw aangepast om de omleiding veilig te laten verlopen.

In ieder geval gaat wie uit de richting van Aalst komt, vlotter kunnen doorrijden want je kan al gebruik maken van het nieuw aangelegde gedeelte van de rotonde. Verkeer richting Haaltert kan ook meteen al afslaan.

De werken zullen een maand duren. Begin juni moet de rotonde dus kunnen gebruikt worden in beide richtingen en valt de omleiding via Erembodegem weg. Alleen de Churchillsteenweg zal dan nog niet gebruikt kunnen worden. In juli zijn de werken definitief gedaan.

Vooral de combinatie met de werken aan de E40 veroorzaakt al weken lange files op de ring rond Aalst. Op de E40 zelf wordt er ook nog gewerkt. Daar gaat tussen 2 en 16 mei 's nachts de afrit Aalst voor wie uit Affligem komt, dicht.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio