Slachtoffers Hans Van Themsche herdacht

Slachtoffers Hans Van Themsche herdacht

Foto: mas

ANTWERPEN - Gisteren was het exact zes jaar geleden dat Hans Van Themsche een racistische moordpartij hield in het centrum van Antwerpen. De tragedie werd herdacht met bloemen, stilte en gebed.

Aan de gedenksteen in de Zwartzusterstraat kwamen de nabestaanden van slachtoffer Oulematu bloemen neerleggen. 'We kunnen het hele drama nog steeds niet plaatsen', zegt nichtje Ngoundo. De andere familieleden van de betreurde kinderoppas wonen in Afrika, waaronder haar dertienjarig dochtertje. 'Gezien de omstandigheden maakt zij het goed, al is het voor haar natuurlijk nog het pijnlijkst', getuigt tante Fatoumata. Ook op de begraafplaats van Luna Drowart gingen de Malinese nabestaanden bloemen leggen.

De vreselijke feiten deden zich voor op 11 mei 2006. De toen 18-jarige Van Themsche loste op straat drie schoten met een kort voordien aangekocht jachtgeweer. De Turkse Sanhul Koç overleefde de aanslag maar voor zijn twee volgende slachtoffers kon geen hulp meer baten. De zwangere Malinese au-pair Oulematu Niangadou (24) en het Antwerpse kleutertje Luna Drowart (2,5) werden brutaal afgemaakt door de kaalgeschoren schutter. Van Themsche werd kort daarna uitgeschakeld door een agent en later door de assisenjury veroordeeld tot een levenslange celstraf.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio