Van Baarle verrast Van Dijck

Ouderdomsdeken geeft alle jonkies het nakijken in Hasselt

Ouderdomsdeken geeft alle jonkies het nakijken in Hasselt

Klaartje van Baarle klopte in de finale eerste reekshoofd Nicky Van Dijck. Bart Vandenbroucke
Foto: © Bart Vandenbroucke/VDB

HASSELT - Zowel in de hoogste heren- als vrouwenreeks stond een verrassende naam in de finale. Bij de heren kwam Yannick Vandenbulcke (B-15/4) uit tegen Maxime Braeckman (A Nat). Bij de vrouwen verraste Klaartje Van Baarle (B-15/2) Nicky Van Dijck (A Nat).Bij de vrouwen 1 was Klaartje Van Baarle de verrassing in de finale. De 44-jarige Van Baarle toonde de jonkies op weg naar de finale dat er op kwaliteit geen leeftijd staat. Daarbij moest de speelster van Waregem Happy TSC geen enkele set prijsgeven. In die finale stond ze tegenover het logische eerste reekshoofd Nicky Van Dijck. Ook zij legde een foutloos parcours af op weg naar de finale, maar Van Baarle verraste ook het eerste reekshoofd. Met 7-6 en 6-2 haalde zij de tornooiwinst binnen.

Ook het parcours dat Yannick Vandenbulcke in Hasselt aflegde, was opmerkelijk. De 17-jarige Vandenbulcke, die aangesloten is bij de club van Justine Henin, schakelde op weg naar de finale, maar liefst twee A-spelers uit. In de kwartfinale kwam het tot een spannende driesetter tegen Laurent Montoisy (A). Nadat hij de eerste set met 4-6 had verloren, plaatste hij zich daarna verrassend voor de laatste vier (6-4, 6-4). Daarin stond dus alweer een speler van het A-kaliber op hem te wachten, maar ook Dominique Coene moest eraan geloven.

In de eerste set haalde Vandenbulcke het nog nipt met 7-5, maar in set twee stoomde hij met 6-1 door naar de finale. Daarin kwam hij uit tegen eerste reekshoofd Maxime Braeckman. Die had zich op indrukwekkende wijze én zonder één set te laten vallen naar het titelgevecht op het sterrentornooi gespeeld. In die finale hadden beiden gisterenavond één set achter hun naam staan.

Bij de vrouwen 2 ging de tornooiwinst naar Emma Janssen. Daarvoor had ze het eerste reekshoofd én de een klassement hoger geplaatste Sofie Janssen met 6-4 en 6-0 verslaan. In de halve finale had Janssen ook al het tweede reekshoofd in twee vlotte sets naar huis gestuurd.Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio