Vierhonderd leerlingen werken met eigen computer

OLVP-school pakt uit met tablets in de klas

SINT-NIKLAAS - De eerstejaars- en derdejaarsleerlingen van de Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie werken vanaf september met een persoonlijke tablet. De bedoeling is om hen nog meer wegwijs te maken in de internetwereld.

Vierhonderd leerlingen, van zowel de humaniora als de handelsschool van de Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie (OLVP), zullen volgend schooljaar intensief met de tablet werken. ‘Met het project ‘ieder1 online' willen we de leerlingen bewuster maken over de internetwereld', vertelt directeur Cindy Lammens. ‘Jongeren en nieuwe media gaan goed samen, maar ze gebruiken het vaak te eenzijdig. Wij willen hen de mogelijkheden tonen.' Het traditionele onderwijs wordt daarmee niet overboord gegooid. ‘We willen het beste van de twee werelden aanbieden', aldus Lammens.

Op elk moment van elke les kunnen de leerlingen hun tablet gebruiken, waardoor het leerproces wordt bevorderd. ‘Aantekeningen maken, presentaties vormen, digitaal leermateriaal raadplegen, het kan allemaal', legt de directrice uit. ‘Leerlingen kunnen samen werken aan documenten, en leerkrachten kunnen leerlingen beter individueel sturen.'

Geen beperkingen

De school heeft hotspots, waardoor alle leerlingen op de hele school tegelijkertijd gebruik kunnen maken van draadloos internet. ‘We willen hen verantwoordelijkheidszin meegeven, en leggen geen toegangsbeperking tot sites op.' De leerlingen zijn tevreden over de tablet. ‘Nu moeten we minder boeken meezeulen, waardoor onze boekentas lichter wordt', zegt Tineke Vermeulen. ‘Het is leuk dat onze school hierin uniek is', vult schoolgenoot Lore Nys aan.

Vierdejaarstudent Michaël Mauriën is een van de leerlingen die uit de boot valt. ‘Ik vind het niet zo erg. Het is een slimme keuze om de eerste- en derdejaars met de tablets te laten werken.'

Ouders kunnen het toestel Acer Iconia A510 via de school aanschaffen. ‘Een voorschot van 150 euro wordt gegeven, daarna betalen ze 34 maanden lang tien euro per maand', legt de directrice uit.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio