Voetbal 2de klasse Eupen - Waasland-Beveren

Michaël Clepkens: ‘Eindelijk kunnen we na de winterprik weer voetballen'

BEVEREN - Nu de barre winteromstandigheden achter de rug zijn, lijkt het erop dat de competitie in tweede klasse opnieuw op gang wordt gefloten. Voor Waasland-Beveren staat vanavond de heuse topper op het veld van Eupen op het programma.

Hoewel er woensdag nog sneeuw op het veld lag, meldde de secretaris van de ploeg uit de Oostkantons dat de veldverwarming ondertussen haar werk doet en er alles aan zou gedaan worden om de wedstrijd te laten doorgaan.

‘En dat is goed nieuws', zegt ook doelman Michaël Clepkens. ‘Eindelijk kunnen we weer voetballen. Ik begreep wel dat er de vorige weken beslist werd om niet te voetballen. Die harde velden waren gevaarlijk maar ondertussen zijn de temperaturen weer positief. In de afgelopen twee weken hebben we niet stilgezeten en keihard getraind maar iedereen snakt nu toch terug naar die wedstrijden.'

Dat net Eupen de tegenstander is, vindt de doelman van Waasland-Beveren zelfs niet zo slecht.

‘Het is meteen een serieuze test voor ons', denkt hij. ‘We gaan naar daar om zeker iets te rapen en onze derde plaats te verdedigen. Er zijn nog twaalf wedstrijden te gaan en we hebben ook nog kans op de derde periodetitel. Op de titel moeten we ons volgens mij niet echt meer focussen. De derde plaats is goed en daarom moeten we meer achteruit kijken naar onze rechtstreekse concurrenten dan naar Charleroi en Eupen, die toch al enige voorsprong hebben.'

Ondertussen heeft naast Cavens ook Radzinski zich goed ingeburgerd en kan de ploeg van trainer Geeraerd sterk gewapend het slot van de competitie afwerken.

‘Ze hebben veel ervaring', weet Clepkens. ‘Ze nemen de groep op sleeptouw en vooral Cavens toont zich een echte leider. Hij stuurt iedereen constant bij en zo wordt iedereen sterker. Het zijn zonder meer twee spelers die nog een belangrijke rol kunnen spelen.'SELECTIE

Hervé Onana is geschorst. Tomasz Radzinski en Jan Masureel zijn niet geselecteerd. Spencer Verbiest maakt zaterdag bij de reserven zijn wederoptreden. Ibrahim Diallo komt, na de Afrika Cup, opnieuw bij de selectie.

Clepkens, Van Hoey, Lardenoit, Doumbia, Diallo, De Silva, Van Damme, Paulussen, Seoudi, Cavens, Snelders. Invallers: Vermeylen, Rowell, Sarki, Da Silva, Kielo-Lezi.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio