Triggerfinger, Heather Nova en Daan op podium bij abdij

Echte topaffiche voor negende Casa Blanca

De kernmedewerkers van Casa Blanca.evr Foto: © Eddy Van Ranst

HEMIKSEM - De bijna volledige affiche voor het negende Casa Blancafestival is bekend. Onder meer Triggerfinger, Heather Nova, Daan, Soulsister en Dimitri Vegas & Like Mike staan tussen 1 en 4augustus op het podium bij de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem.

Met 70.000bezoekers bracht Casa Blanca vorig jaar, ondanks het koude regenweer, een recordaantal bezoekers naar de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem. Nog beter doen wordt moeilijk. Maar de affiche oogt veelbelovend. Behalve de al eerder bekend gemaakte namen – The Scabs, De Mens, AKS Live, Gers Pardoel, Dimitri Vegas & Like Mike – staan ook Triggerfinger, Vive La Fête, Intergalactic Lovers, Heather Nova, Daan, Lady Linn & Her Magnificent Seven, Bed Rugs, Willow en Soulsister op het podium bij de abdij.

Op het hoofdpodium is Triggerfinger de headliner op woensdag, The Scabs zijn dat op donderdag en Daan op vrijdag. Twee grote namen voor de main stage op zaterdag houden de organisatoren nog even geheim. Met naast het hoofdpodium ook de marquee en de Maes Music Stage op de kleine weide wil Casa Blanca een festival voor alle leeftijden zijn.

De comedy op woensdag verhuist van de marquee naar de kleine weide. Met ‘Alex Agnew selecteert...' krijgt aankomend comedy-talent de kans. Op donderdag is er Spit it out (hiphop) en op vrijdag bouwt Radio Modern weer een retrofeestje. De party-avond op vrijdag mikt met dj's als Ego Troopers, Kastor & Dice, Skyve, Yves V, Dr. Lektroluv en Dimitri Vegas & Like Mike op een jonger publiek. Met Kapitein Winokio, Bandits en leuke kinderanimatie wordt op zaterdagnamiddag ook aan de jongsten gedacht.

Casa Blanca blijft ook dit jaar gratis. Al is, net als vorig jaar, ook nu het Casa Blanca-steunbandje te koop. Het bandje, dat 8 euro kost, geeft de festivalgangers recht op een plaatsje in de bewaakte fietsenstalling en vier dagen lang gratis toegang tot de toiletten. Het bandje blijft ook een leuk souvenir en hebbeding. De opberngst gaat naar een goed doel. De drankprijs stijgt licht tot 2,50 euro. De drnkjetons zijn wel goedkoper in voorverkoop. Een campingticket, met steunbandje inbegrepen, kost 20euro voor vier dagen en 12,50 euro voor wie alleen op zaterdagavond wil kamperen. De steunbandjes en campingtickets zijn, via de website en de reguliere voorverkooppunten, te koop vanaf eind april.

www.casablancafestival.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio