Sint-Martinusschool steunt Liga tegen Kanker

Leraars fietsen en stappen naar school

Leraars fietsen en stappen naar school

De leerkrachten wandelden en fietsten naar school, de leerlingen zagen het graag gebeuren.yds

DILBEEK/BRUSSEL - Meester Tim van de Sint-Martinusschool op de grens tussen Dilbeek en Molenbeek zal zich de schooldag van gisteren wellicht nog lang herinneren. Hij stapte te voet van thuis in Dendermonde naar Dilbeek voor het goede doel.

Drie weken geleden vernamen de collega's van de Sint-Martinusschool dat de hartsvriendin van Ann Van Lippevelde, hun logopediste op school, de strijd tegen kanker zou verliezen. Vorige week is Sofie, na één jaar strijd, overleden. 'Het was erg te moeten vaststellen dat je zelf op dat moment niets meer voor haar kunt doen. Daarom wil ik op een andere manier nog iets betekenen voor mijn vriendin. Ik wil me inzetten voor mensen die net als zij vechten tegen kanker en ik wil andere mensen overtuigen om dit samen met mij te doen', zegt Ann.

Haar collega's beslisten een actie ten voordele van de Liga tegen Kanker te koppelen aan de 'minder CO2-dag'. 'Een aantal leerkrachten toonde zich meteen bereid om te voet of met de fiets naar school te komen en zich voor elke afgelegde kilometer te laten sponsoren door de kinderen. Daardoor konden we gisteren aan de Liga tegen Kanker een cheque van 650euro overhandigen', zegt directeur Peter Droeshout. 'Sinds dit jaar zijn we een MOS-school, zodat het meteen ook paste in onze acties om van de Sint-Martinusschool een groenere school te maken.'

Zo kwam meester Steven uit het vijfde leerjaar gisteren met de fiets van Erembodegem naar Dilbeek, goed voor 52kilometer. Juf Inge uit het derde leerjaar deed hetzelfde van uit Mechelen. Zorgjuf Christelle kwam uit Halle, maar deed er speciaal voor de kanker-dag nog een schepje bovenop. 'Ik kom elke dag werken met de fiets van uit Halle. Het was maar gewoontjes, vond ik zelf. Daarom fietste ik eerst van Halle naar Gooik om daar de directeur op te halen om vervolgens naar school te fietsen. Ik ben om 6uur vertrokken en ik was op tijd op school', zegt juf Christelle.

De strafste prestatie kwam van meester Tim van het tweede leerjaar. 'Ik ben om 3.30uur 'snachts in Dendermonde vertrokken. Ik nam de grote wegen, want die waren verlicht. Gelukkig volgden mijn moeder en grootouders me met de wagen zodat ik af en toe iets kon eten en wat rusten. Uiteindelijk ben ik 5uur later en met 33kilometer in de benen om 8.20uur de school binnengewandeld', zegt meester Tim.

'Ik vond het een uitdaging om voor het ochtendkrieken al 33kilometer te stappen', zegt hij. 'Bovendien fiets ik niet graag. Jammer genoeg zijn de blaren op mijn voeten weer open gegaan, terug naar huis gaan zal ik dus wijselijk met het openbaar vervoer doen.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio