Ronald Parys gaat voor derde termijn met LVB

TERNAT - De LVB van Ternat, de fractie die al sinds de fusie in 1976 onafgebroken aan de macht is in Ternat, keurde gisteravond de ontwerplijst goed voor de verkiezingen van 14oktober.

Burgemeester Ronald Parys gaat voor een derde termijn en is voor de tweede keer lijsttrekker. Achter hem volgen de huidige LVB-sterkhouders Hilde Van Overstraeten, Luc Wachtelaer, Linda Billens, Jozef Borremans, OCMW-voorzitter Marc Faes, Armand Van Malderen en Willy Timmermans. Nieuwkomer op plaats negen is oud-gemeentesecretaris Hendrik Peeters, gevolgd door vier jongere vrouwen. Sandra De Nil (Josan) en Aniek Bergmans (Dienstenbedrijf Ternat) kwamen al eerder op, nieuw zijn Hilde Van der Cruys, bekend van Musikalo, en Antoinette Taelemans, kleindochter van oud-schepen Jean ‘Laizn' De Backer. Gemeenteraadslid Rutger Belsack staat met plaats 14 bovenaan de tweede kolom, gevolgd door Kathleen Platteau, jongste dochter van Gerard. Zij was in 2000 al eens verkozen, maar kon haar mandaat niet opnemen omdat haar vader toen nog in de gemeenteraad zat.

Achter haar volgen nog vijf vrouwen: Yaelle D'Hoe, Deborah Van der Poorten, Valery Wambacq, Sonia Deneef en Chantal Denuit. Oud-OCMW-voorzitter Frans Holsters staat op 21, gevolgd door advocaat Steve Convents en Patrick Platteau. Lijstduwer is oud-schepen Jean Dooms, voorafgegaan door gemeenteraadslid Fred Dielens.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio