'Geen twee keer met dezelfde ploeg'

Alex Czerniatynski meer tovenaar dan trainer van SK Beveren

Alex Czerniatynski meer tovenaar dan trainer van SK Beveren

Alex Czerniatynski: 'De club geeft mij het vertrouwen en dat waardeer ik enorm.'Eric Noens Foto: © eric noens

BEVEREN - Alex Czerniatynski kent tweede klasse maar wat hij nu als trainer meemaakt op de Freethiel, is niet eenvoudig. Hij heeft dit jaar nog geen twee keer met dezelfde ploeg kunnen spelen.Op dit moment staan acht van zijn spelers geboekt met twee gele kaarten. Beveren krijgt binnen de week Virton, Waasland en Lierse voor de kiezen. Leuk is anders maar toch blijft Czernia erin geloven. De meeste spelers zijn einde contract, hijzelf heeft nog een overeenkomst voor volgend seizoen. De eindronde halen is voor de ex-international een must.

'Gelukkig kan ik morgen weer een beroep doen op Martens, Theunis en Ibou', begint Czernia. 'Het is een beslissende week. Tegen Leuven was de organisatie perfect maar er ontbrak scherpte voorin. Dit hopen wij nu op te lossen met ons spitsenduo Martens-Ibou. Er werd deze week keihard getraind. De sfeer is prima. Iedereen beseft dat er ontzettend veel op het spel staat. De club wil opnieuw hogerop. Daar hangt immers erg veel van af. Straks wordt over het budget gepraat en ook over de nieuwe contracten. Het verschil tussen eerste en tweede klasse zal hierbij bepalend zijn. De groep blijft geloven in de eindronde. Dat moet ook want anders kan je er nu beter al mee ophouden', weet Czernia.

Het is opvallend dat het grootste gedeelte van de spelersgroep momenteel meer bezig is met het sportieve dan met het financiële. 'Het is inderdaad een heel positieve groep', stelt Czerniatynski. 'Niemand zeurt over een nieuw contract. Zelfs topschutter Ibou blijft er rustig bij. De Gambiaan moet uiteraard zelf een keuze maken maar ook voor hem is er nog niets beslist. Er zijn zelfs nog geen concrete voorstellen binnen. Het blijft afwachten hoe het verder evolueert met Beveren. Wat er ook gebeurt: ik blijf zeker. De club geeft mij het vertrouwen en dat waardeer ik enorm. Voorzitter Verelst wacht met het opmaken van een budget tot er een definitieve beslissing is gevallen. Iedereen op en rond de Freethiel hoopt op een terugkeer naar de hoogste klasse maar dat moeten wij nog keihard voor knokken. Ik werk nu acht jaar in tweede en weet zeer goed dat dit telkens weer een uitermate lastige opdracht is. Natuurlijk hoop ik dat het dit jaar lukt. Niet alleen voor mij maar ook voor alle medewerkers van SK Beveren. De Wase club staat immers op een beslissend keerpunt in haar bestaan. Aan ons om dit nu waar te maken op het veld. Ik blijf positief. Ik was ervan overtuigd dat doelman Deelkens zou worden vrijgesproken en pleit er ook voor dat de twee jaar geschorste Sam De Munter blijft meetrainen met de groep.'Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio