Elf muziekgroepen op één cd

Elf muziekgroepen op één cd

De jonge muzikanten juichen de gezamenlijke cd (kleine foto) enthousiast toe. Foto: © wj

HAMME - De gemeentelijke jeugddienst steekt de jonge Hamse muziekgroepen een hart onder de riem met de uitgave van een verzamelcd. Op de schijf stellen elf lokale bands zich met een professionele opname voor aan een breed publiek.

'Voor de opnames, de persing van duizend exemplaren en de lay-out trokken we 5.500 euro uit', licht schepen van Jeugdbeleid Hilde Landtsheer (Open VLD) toe.

'Ik ben trots op de realisatie en vooral de kwaliteit ervan. Ik beluisterde de cd al in de wagen en heb met volle teugen genoten. In onze gemeente huist echt veel muzikaal talent. We blijven deze muziekgroepjes ook logistiek ondersteunen, onder andere door het voorzien van twee repetitieruimten in het nieuwe jeugdcentrum.'

Jeugdconsulent Serge Claeyé klinkt al even enthousiast. 'Dit was een bijzonder leuk project om met de jeugddienst te mogen realiseren', zegt hij. 'De titel Jong Geweld(ig) slaat niet alleen op de geweldige muziek, maar staat ook voor kameraadschap, gedrevenheid en de mogelijkheden om met muziek gevoelens te verwoorden.'

De cd is een bont allegaartje geworden van allerlei stijlen, van stevige poprock over hip-hop tot brutale deathmetal met volgende groepen: Full Throttle Fury, No Way Out, 1ste Linie Korps, The Homeless, Deadite, Ferket's Breakfast, Rest Assured, The Polar Expedition, Mark of Chaos, On Tha Loose en Based on Hate.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio