Retie wil volgend jaar al opnieuw Folklorefeest

RETIE - Het Folklorefeest, dat normaal komende maandag voor de 38ste keer zou plaatsvinden in Retie, gaat dit jaar niet door. Toch gaat het gemeentebestuur ervan uit dat het populaire festival van de volksdans volgend jaar opnieuw op de festivalkalender staat.

Al sinds 1973 organiseert jeugdclub 2470 elk jaar op 15 augustus het Folklorefeest. Honderden Vlaamse en buitenlandse volksdansgroepen stonden de voorbije jaren op het podium op ‘t Schijf in Retie. Het evenement lokte telkens een massa volk naar de Kempen.

De praktische organisatie berust volledig op vrijwilligers. ‘Het is almaar moeilijker om voldoende middelen en mensen te vinden om het Folklorefeest in te richten, zeker in volle vakantieperiode', zeggen de jongeren van JK 2470.

Het gemeentebestuur van Retie zou het doodjammer indien het Folklorefeest definitief zou verdwijnen. Daarom roept de cultuurdienst alle geïnteresseerde Retienaren op mee hun schouders te zetten onder de organisatie. ‘Zo kunnen we in 2012 hopelijk de draad weer oppikken met een nieuwe enthousiaste ploeg', zegt Kora-Li Melis van de dienst Toerisme en Informatie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio