Studenten organiseren veldtoertocht als eindproef

'100 mountainbikers aan de start of geen diploma'

'100 mountainbikers aan de start of geen diploma'

Ken Van Cauwenberghe en Glenn Van der Poorten organiseren een veldtoertocht in Brakel. edp Foto: © Eric De Pessemier

BRAKEL/ZOTTEGEM/GERAARDSBERGEN - Twee laatstejaarsstudenten Lichamelijke Opvoeding aan de Hogeschool Gent organiseren zaterdag een moutainbiketocht door de Vlaamse Ardennen en Les Pays de Collines.

Ken Van Cauwenberghe uit Sint-Maria-Oudenhove en Glenn Van der Poorten uit Moerbeke zijn twee studenten Bachelor Leerkracht Secundair Onderwijs Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie. Als eindwerk kozen zij ervoor om een sportevenement te organiseren. Beide sportievelingen zijn thuis in het wielerwereldje. Glenn is een fervent mountainbiker en Ken koerste nog op de weg.

'We zijn sinds augustus bezig met de organisatie', vertellen de twee vrienden. 'Maar hoe begin je aan het organiseren van zo'n veldtoertocht (VTT)? WTC Ter Linden uit Nederbrakel zette ons op weg met tips en een checklist die zij gebruiken voor de organisatie van hun eigen veldtoertocht. Ook WTC Jong en Oud uit Sint-Maria-Oudenhove stond ons met raad en daad bij. 'Maar het blijft een werkje waar veel tijd in kruipt. Om een idee te krijgen van wat er zoal bij komt kijken, hebben we zelf deelgenomen aan een veldtoertocht. Hoe gebeurt de inschrijving, de bevoorrading, de bewegwijzering, de bikewash, ... Met Kens oom, kinesist Patrick De Vleeschauwer, die de streek op zijn duimpje kent, hebben we samen een parcours uitgetekend. De tocht vertrekt aan sporthal De Rijdt in Nederbrakel en gaat dan richting Opbrakel en Vloesberg. Daar flirten we met de taalgrens, we doorkruisen zowel de Vlaamse Ardennen als de Pays de Collines. Een waar paradijs voor mountainbikers met passie voor de natuur. We hebben ervoor gezorgd dat we zo weinig mogelijk het verkeer te hinderen. We rijden hoofdzakelijk in velden, over paadjes en door bossen.'

Om te slagen voor hun eindwerk moeten de twee studenten minstens honderd deelnemers aan de start krijgen. 'We hopen echt dat de 'ouwe rotten' uit de streek die zelf een veldtoertocht organiseren, onze eenmalige tocht niet als concurrentie zien maar dat ze ons een hart onder de riem komen steken. Dank zij onze sponsors kunnen we de deelnameprijs laag houden. Wie aangesloten is bij een club en al een verzekering heeft, betaalt 3,5 euro. De anderen betalen 4,5 euro, verzekering inclusief. Inbegrepen is een drankje, een gratis bewaakte fietsstalling, douches en kleedkamers.'

Op zaterdag 5 maart wordt de Moutainbiketocht Vlaamse Ardennen (afstanden: 25 - 50 km) gereden. Start van 8.30 tot 12 uur in Sporthal De Rijdt in Nederbrakel. Info: 0499-38.14. 89 of 0479-65.45.45.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio