Zesjarig jongetje sterft na frontale botsing

Zesjarig jongetje sterft na frontale botsing

Foto: *

NINOVE/GOOIK - Bij een dramatisch verkeersongeval in het Oost-Vlaamse Meerbeke (Ninove) is gisteravond een 6-jarige jongen uit Gooik overleden. Zijn 5-jarige zusje, die ook in de auto zat, raakte lichtgewond. Hun vader vocht gisteravond nog voor zijn leven.

Getuigen zagen gisteren hoe de Volvo met de drie inzittenden om 17.40uur op de Halsesteenweg reed en plots, om nog onduidelijke reden, van de rijbaan afweek. De drie reden van Ninove in de richting van Gooik, maar de auto week plots uit naar links. Een bestuurder die uit de andere richting kwam, kon de auto niet ontwijken. De twee auto's botsten frontaal. De klap was enorm.

‘Een vrachtwagenchauffeur die getuige was van het drama, meende dat er vlak voor de botsing niemand achter het stuur van de Volvo zat', aldus de Ninoofse burgemeester Michel Casteur (Open VLD). Hulpverleners denken daarom dat de bestuurder onwel werd, en dat hij uit de chauffeursstoel wegzakte.

De brandweer moest het dak van de Volvo openknippen. Voor het zesjarige jongetje kwam alle hulp te laat: hij overleed ter plaatse. Zijn zusje van vijf liep lichte verwondingen op, en werd naar het ziekenhuis van Aalst overgebracht. Vader Freddy D. raakte zwaargewond. Hij werd naar het Erasmusziekenhuis overgebracht.

De bestuurder van de aangereden Volkswagen, een man uit Nederhasselt, raakte lichtgewond. Het parket van Dendermonde stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval na te gaan.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio