Anderlecht schudt Dender uit feestroes

Anderlecht kende het geluk een droomstart te maken via een gelukkige carambole, maar bewees nadien dat ze de sterkste waren.

De match was nauwelijks begonnen toen Vlcek op aangeven van Serhat als een volleerde biljarter de bal via een carambole tussen de twee palen over de doellijn kopte. De Pever knalde aan de overzijde naast. Vlcek kopte door tot bij Serhat die afgezonderd voor Malfait onbegrijpelijk naast stiftte. Vanderbiest stelde Zitka op de proef met een grondscherend schot. Malfait weerde een schot van Boussoufa af in hoekschop en Wasilewski jaagde een afvallende bal over. Ook in de tweede helft scoorde Anderlecht meteen na een assist van Serhat op Vlcek met de nodige bezoekende medewerking. Dender bleek nadien een speelbal in de klauwen van de bevrijde landskampioen, maar de Brusselaars sprongen gul om met de kansen. Mpenza maakte in de slotfase de terugwedstrijd overbodig. (rwd)

Serhat met twee assists en Vlcek met twee treffers onderstreepten dat ze ook zonder automatismen elkaar prima vonden in de vuurlinie. Dender liet de champagne knallen na de loting, maar de Brusselse tribunes bleken erg karig bezet. De aanvoerdersband bleef ondanks de blessure van Deschacht en het zitje op de bank van Goor rond Vlaamse arm, want Van Damme werd tot kapitein bevorderd. Jerome Efong Nzolo (6): Wees resoluut naar de middenstip in de aanvangsminuut terwijl de beter geplaatste lijnrechter geen vin verroerde. Voorts een eerder onopvallende wedstrijd.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.