Petrus Linterman is honderd jaar geworden

Petrus Linterman is honderd jaar geworden

Petrus Linterman met vrouw Alice Tichelaer. Tussen hen in hun zoon Willy. edp Foto: © Eric De Pessemier

MICHELBEKE - Eeuweling Petrus Linterman woont nog steeds samen met zijn vrouw Alice Tichelaer die er ook al 98 is. 'Het is de eerste keer dat ik een honderdjarige kan feliciteren van wie de partner nog leeft', feliciteert burgemeester Herman De Croo (Open VLD) hem.

Schepen Stefaan Devleeschouwer (Open VLD) en schepen Marleen Gyselinck (Open VLD) vergezelden burgemeester De Croo. Dan neemt de 100-jarige zelf graag het woord. 'We wonen hier in bij onze zoon Willy (67). Elf jaar geleden verhuisden we vanuit Brussel. Deze woning was omwille van de brede deuren geschikt voor de rolstoel van mijn vrouw. Met Alice trouwde ik in 1938, net voor de oorlog. Ik werkte in Brussel als mecanicien bij een handelaar in kolen. Eventjes werkte ik bij de trammaatschappij. Dat was om aan de Duitsers te ontsnappen. Het gerucht ging dat de Duitsers in de firma zouden komen kijken of er nog werkkrachten beschikbaar waren voor Duitsland. Dus haastte ik me weg.'

'Om zo oud te worden heb ik niet echt een geheim. Dat komt gewoon vanzelf. Mijn pintje, glaasje rode wijn en vier pijpjes per dag staan oud worden blijkbaar niet in de weg. Maar ik was vroeger heel sportief. Ik was een zeer goede sprinter. Op de 80 meter behaalde ik ooit zilver op het Belgisch Kampioenschap.', besluit de kranige 100-jarige.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio