Omgeving Sint-Lutgardisschool wordt veiliger

Omgeving Sint-Lutgardisschool wordt veiliger

Foto: © vg

GERAARDSBERGEN - Naar aanleiding van Aquafinwerken aan de Bovenkassei in Zandbergen wordt de omgeving van de Sint-Lutgardisschool veiliger ingericht.

Op de Bovenkassei is het vlak voor en na schooltijd een komen en gaan van auto's, bussen en fietsen aan de Sint-Lutgardisschool. Echt verkeersveilig is het er niet. En nu er Aquafinwerken zijn gepland, is dit voor het stadsbestuur het sein om de schoolomgeving te hertekenen. Er komt een smallere rijweg. Een poorteffect en verkeersplateau moeten de automobilisten trager doen rijden. Er komen fietssuggestiestroken en er is zelfs een woonerf mogelijk aan de school met boompjes en een breed voetpad.

Johan De Cooman, directeur van de Sint-Lutgardisschool, stelt vast dat het op de spitsmomenten heel druk is aan de school. 'Via de herinrichting van de Bovenkassei wil men het autoverkeer weg houden van de schoolpoort. Daar is nu nog een parking voor leraars en ouders, na de werken wordt die voorbehouden aan de leraars en ouders van kleuters. Andere personen die kinderen komen afhalen of brengen, zullen dus langs de Bovenkassei in een daarvoor bedoelde zone of op het dorpsplein moeten parkeren.' Vanaf die kiss-and-ridezone kan men via een wandelweg naar de school.

Door de straat vlak bij de school autoluw te maken, heeft wie te voet of met de fiets de school verlaat een vrij zicht op de Bovenkassei.

Volgens de directeur zal het ook na de herinrichting van de Bovenkassei altijd weer hectisch zijn vlak voor en na schooltijd. 'Ik vraag daarom aan de ouders om hun kinderen een kwartiertje later te komen afhalen. Dan is het verkeer al fors verminderd en intussen kunnen hun kinderen op de koer rustig verder spelen.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio