Van Veldhoven hekelt 'oude man' Broos

Germinal Beerschot-Genk was een hevige wedstrijd en die sfeer werd na de wedstrijd doorgetrokken door de twee coaches. Die gingen verbaal in de clinch.

'Germinal Beerschot kon geen aanspraak maken op zelfs maar een punt', zei Genk-coach Hugo Broos. 'Germinal Beerschot moet echt niet klagen. Ze kregen een betwistbare penalty en Tiago krijgt rood terwijl De Wree er al eerder uit had gemoeten. Het zou erg spijtig geweest zijn als Genk hier had verloren. Germinal Beerschot had op voorsprong kunnen komen via de strafschop, maar eerlijk: daarvoor hadden ze nog niets laten zien.'

Uitspraken die zijn collega Harm Van Veldhoven van Germinal Beerschot niet kon appreciëren. 'Dit was een frustrerende wedstrijd. Zeker als je een trainer dan dit soort uitspraken hoort doen. Dan zag hij een andere wedstrijd. Genk had ook nog niets laten zien voor ze scoorden. En als De Wree rood had moeten krijgen, dan waren er zeker nog vijf die niet meer op het veld hadden mogen staan. De tweede helft stond er maar één ploeg op het veld: Germinal Beerschot. Belachelijk dat we dan op een tegenaanval nog een goal tegen krijgen. Vooral omdat Lembi op dat moment aan de kant stond na een klap in zijn gezicht. Als Broos durft te zeggen dat Genk verdiend won, is hij een oude man aan het worden.'

Wat Broos dan weer agiteerde: 'Met alle respect, maar Harm moet niet overdrijven. In de tweede helft kregen we het wat moeilijker, maar dat was omdat we Toth verloren.'

Domme dingen

De ontlading bij Broos was groot na het laatste fluitsignaal. 'Als je in de slotfase toch nog een verdiende zege pakt, ga je even uit de bol', zei hij.

Maar het was ook een gevoel van verlossing na de kritiek van de voorbije weken over de slechte resultaten en het gemor van enkele bankzitters. 'Er zijn echt domme dingen gezegd: dat er ambras was in de groep. Zeker als iemand dat gaat zeggen die nu ver weg in Nederland zit (Kevin Vandenbergh, red.)', aldus Broos.

'Vandaag hebben we bewezen dat het niet waar is en dat we wel kwaliteit hebben. Vandaag zag ik ook karakter in de groep. Als er ambras is, ga je niet op het einde hier nog komen winnen.' (gdv)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.