'Geen stress meer'

Oleg Iachtchouk stelt de rust van Cercle Brugge op prijs

Oleg Iachtchouk stelt de rust van Cercle Brugge op prijs

Oleg Iachtchouk. belga
Foto: © PETER DECONINCK

Glen De Boeck liet zijn ex-ploegmaat Oleg Iachtchouk zaterdag tegen Dender voor de tweede opeenvolgende keer in de basis beginnen bij Cercle Brugge. Net als vorige week tegen Standard bedankte de Oekraiëner zijn trainer met een doelpunt.Het is nog wennen om Oleg Iachtchouk (29) aan het werk te zien bij Cercle Brugge. De ex-aanvaller van Anderlecht is één van de weinige vedetten in een team dat met 6 op 12 keurig achtste staat na vier wedstrijden.

Oleg Iachtchouk was in 1996 voorbestemd om een 'hele grote' te worden toen hij Niva Temapol verliet voor Sporting Anderlecht. In Brussel bleef hij altijd een beetje een groot talent, want omwille van zijn blessuregevoeligheid bleef de grote doorbraak uit. In tien jaar Anderlecht speelde Iachthouck 119 wedstrijden en scoorde hij 31 keer. Halfweg 2006 vertrok hij naar het Griekse Ergoletis waar hij voor het eerst in zijn carrière blessurevrij bleef en de meeste wedstrijden als middenvelder volmaakte.

'Ik had het redelijk naar mijn zin in Griekenland, maar familiaal zag ik het niet zitten om er te blijven. Mijn vrouw en kinderen waren in Brussel gebleven en ik wilde liever weer dichter bij huis spelen', vertelde de Oekraïner zaterdagavond. 'Ik kon naar Nederland waar De Graafschap belangstelling had, maar Glen De Boeck wilde mij er graag bij voor Cercle. Ik ken Glen natuurlijk goed en heb ook een groot vertrouwen in hem als trainer.'

Assist en goal

Zaterdag loste de Oekraiëner de hoge verwachtingen in elk geval in tegen nieuwkomer Dender. Op slag van rust gaf Stijn De Smet de bal mooi mee in de loop van Iachthouk, die het overzicht bewaarde, zich allesbehalve egoïstisch opstelde en Kristof Snelders bediende, die Cercle op voorsprong bracht. Na de verlossende 2-0 van Tom De Sutter zette Iachtchouk de kroon op het werk met de derde goal.

Twee goals in twee wedstrijden, Iachtchouk biedt voorlopig waar voor zijn geld bij zijn nieuwe werkgever.

'Natuurlijk is Cercle Anderlecht niet. Het is allemaal wat minder, het niveau is lager en dit is aanpassen. Maar dit heeft ook voordelen. Het is hier tenminste rustig en ik heb geen last meer van stress. Ik kan hier in stilte mijn werk doen en dit zal mijn prestaties ten goede komen. Zelfs de verplaatsingen neem ik er met de glimlach bij. Ik doe aan carpooling met Besnik Hasi, hij de ene week, ik de andere, dat gaat perfect op deze manier.'

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.