Slachtoffer: 'Hier valt echt niets meer te rapen'

Elf inbraken in 23 jaar

Elf inbraken in 23 jaar
EKEREN - Bij Georges Warzée werd in de nacht van maandag op dinsdag voor de elfde keer ingebroken. 'Ik begrijp het niet meer. Hier is echt niets meer te halen', zucht de weduwnaar.

Georges Warzée(70) woont in een alleenstaande woning aan het Klein Heiken. Deze verbindingsweg tussen Ekeren en Kapellen is niet meteen een rustige straat. Toch kreeg de voormalige havenarbeider de voorbije 23jaar al elf keer af te rekenen met inbrekers.

'Deze keer hebben ze eerst geprobeerd het keukenraam te forceren, maar omdat dit raam extra beveiligd is, kregen ze het niet open. Het is wel stuk. De dieven zijn dan langs het slaapkamerraam gekomen. Daar hebben ze het glas uit geslagen', vertelt hij.

Veel hebben de inbrekers niet meegenomen. 'Alleen mijn GPS. Die had ik gekregen van mijn zoon. Ik haal die elke avond uit mijn auto opdat die niet zou gestolen worden...'

Hij dacht dat hij eindelijk van de inbrakenplaag verlost was. 'De vorige keer werden de daders opgepakt. Ik was even weg. De postbode had hen gezien en de politie verwittigd. Die kon hen op heterdaad betrappen.'

Georges heeft steeds de (veiligheids)aanwijzingen van de politie goed opgevolgd. Hij legde balken in zijn schuiframen, voorzag zijn ramen en rolluiken van extra sloten en zette de haag naast zijn woning kort.

Maar de dieven komen telkens langs een andere weg binnen. Alleen via het raam vlakbij de woning van de buren zijn ze nog niet gekomen.

'Ik begrijp het niet meer. Na de derde keer viel hier echt niets meer te rapen. Geld of goud heb ik niet in huis', zucht hij.

Hij voelt zich thuis niet meer op zijn gemak. 'Ik ben zeer alert telkens ik thuis kom of 'snachts naar het toilet moet. Maar telkens ik me weer wat meer op mijn gemak voel, wordt er opnieuw ingebroken. Vrienden raden me aan naar een appartement te trekken, maar moet je daarom uit je eigen huis gaan lopen?'

Of Georges Warzée met elf inbraken houder is van een triestig record, kon de politiewoordvoerster gisteren niet zeggen. 'Het is wel heel veel en erg jammer, zeker omdat de man de veiligheidstips van de politie in acht heeft genomen.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio