Verlies usb-stick is ramp voor Katastroof

ANTWERPEN - De Antwerpse folkloreband Katastroof zit met de handen in het haar. Zanger Stef Bef is erin geslaagd een usb-stick met tientallen nieuwe nummers, teksten en gsm-nummers van BV's kwijt te spelen.

Het pijnlijk verlies van de muzikale schat dateert wellicht af van vorige week, maar zanger Stef Bef kwam er pas gisteren achter. ‘Ik heb de stick het laatst in mijn handen gehad op de buslijn 420 van Antwerpen naar Herentals', zegt hij.

‘Pas op, de stick kan overal zijn, want ik heb hem altijd bij. Wanneer ik inspiratie krijg en niet thuis ben, vraag ik doorgaans of ik een computer mag gebruiken en dan zet ik het resultaat meteen op de stick.' Het verlies is een drama voor Katastroof, bekend van stichtende hits zoals ‘Met de wijven niks as last' en ‘Zuipen Zuipen'.

‘We werken momenteel aan de viering van ons 35-jarig jubileum in 2012, met onder meer een biografie van de band en nieuwe cd. Daarvoor hebben we al teksten en demo's klaar. Mijn geheugen is prima, zodat ik de nieuwe nummers wel opnieuw zou kunnen schrijven. Maar het probleem is dat we de auteursrechten op die nummers nog niet hebben neergelegd. Als ze verspreid zouden worden, kan ik nooit bewijzen dat ze van onze hand zijn', zegt Stef Bef. ‘Bovendien willen we voor ons jubileum iets extra doen. Daarom hebben we BV's aangezocht om een duet te doen met ons. Sam Gooris en Belgian Asociality hebben al toegezegd. Hun gsm-nummers staan ook op de stick. Ik veronderstel dat zij het redelijk vervelend zouden vinden als hun gegevens te grabbel worden gegooid.'

De eerlijke vinder die stoot op de blauwe, rechthoekige usb-stick zonder opschrift, kan rekenen (als hij of zij de inhoud ervan niet eerst online zet) op een beloning.

Geen grap

Stef is formeel: dit is geen aprilgrap.

De eerlijke vinder mag zich melden op stef.bef@katastroof.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio