Speurders wachten op analyse medisch dossier Bart Wellens

Speurders wachten op analyse medisch dossier Bart Wellens
In het onderzoek naar mogelijk dopinggebruik in de Kempen wachten de speurders op de analyse van het Bart Wellens' medische dossier. Dat is woensdag in beslag genomen in het ziekenhuis van Geel.

Wegens het medische geheim mag de federale gerechtelijke politie noch de onderzoeksrechter de bundel uitpluizen. Die taak is weggelegd voor een deskundige, die door het gerecht van Turnhout is aangesteld.

De analyse kan weken op zich laten wachten. De hamvraag is volgens de speurders simpel: kwam Bart Wellens louter door medische redenen in een levensbedreigende situatie of is er doping in het spel?

Bij spilfiguur Luc Van den Broeck werden woensdag acht stalen van voedingssupplementen meegenomen en bij Bart Wellens een computer. Zijn broer Geert, die net als collega-veldrijder Kevin Cant ook speurders over de vloer kreeg, doet de affaire af als ‘een storm in een glas water'.

De vier betrokken personen worden volgende week allemaal verhoord. Ze zullen zich vrijwillig melden bij de federale gerechtelijke politie in Turnhout. Luc Van den Broeck liet al weten dat hij donderdag langsgaat.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.