HANDBAL 1STE KLASSE

Yassin Gharbi in begenadigde dag

Yassin Gharbi in begenadigde dag

Yassin Gharbi was niet alleen verdedigend sterk, hij maakte ook zeven goals in de eerste tien minuten. André Verhoeven Foto: © Andr Verhoeven

HAACHT / KEERBERGEN - Net als in de beker speelde Atomix een betere wedstrijd tegen Herstal/Flémalle. Het won na een furieuze start en een gedecideerde tweede helft met 23-29.

Twee betere doelmannen - Jelle Vonckx liep een hielblessure op en werd door een even goede Lars Bertels vervangen - en een raak werpende Yassine Gharbi waren de uitblinkers bij Atomix. Maar even goed coach Van Uttfange, die zijn ploeg liet versnellen wanneer dat nodig was, en er de knip op hield als Herstal wat sterker naar voor kwam.

Na tien minuten had Gharbi er al zeven tegen de Luikse touwen gemikt en de 2-8 stand liet toen al uitschijnen dat Atomix deze wedstrijd moest kunnen winnen.

Dat gebeurde ook. Herstal kwam in de tweede helft nog even tot op twee punten. Dat was het maximum wat de Luikenaars vermochten. Met een veel ballen recupererende en raak afwerkende Johannes Verhoeven nam Atomix opnieuw voorsprong. En die liet het niet meer ontsnappen.

Uitstekende dag voor het Haachtse handbal. Al lijken de play-offs heel ver weg.

'Tenzij we volgende zaterdag Tongeren kunnen kloppen en deze lijn kan doorgetrokken worden,' aldus André Vertommen.

'Voor de rest kijken we natuurlijk ook naar onze vrouwen...'

De Atomix-vrouwen veegden zondagavond in Keerbergen de vloer aan met Tongeren. Zij wonnen een te ongelijke strijd met 31-14.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio