VELDLOPEN

Van Schuerbeeck wint in Kortenberg

KORTENBERG - Willem Van Schuerbeeck heeft in Kortenberg zijn eerste cross sinds drie jaar gewonnen. Hij won een stevig duel van Glen Laurens. Bij de vrouwen was Elke Steffens de sterkste. Vanja Cnops bleef langs de kant wegens zona aan het oog.

Van Schuerbeeck (VAC) vocht een duel uit met Laurens uit Begijnendijk. Om beurten bestookten ze mekaar, maar in de laatste ronde forceerde de VAC'er een definitieve kloof. De Merchtemnaar, die twee winters inactief bleef met blessures en operaties, won voor het eerst sinds drie jaar. ‘Gemakkelijk ging het niet', klaagde hij.

‘Ik was nog niet helemaal hersteld van mijn twee crossen in vier dagen in Halle en in Duffel.'

Op grote afstand werd Roba-atleet Michael Vermylen derde. Hij schudde Sam Valgaeren en zijn clubgenoot Daan Coremans in die volgorde van zich af. Pieter Heemeryck, die een hele tijd derde liep, verzwakte en werd uiteindelijk zesde.

Bij de vrouwen loste Elke Steffens van Sparta Vilvoorde iedereen van in de start. Favoriete en thuisloopster Vanja Cnops stond aan de kant toe te kijken. Van de dokter mocht ze geen inspanningen doen. Steffens liep elke ronde verder uit op Melissa Van den Driessche (OEH), die even vlot tweede werd voor Annelijn Van de Rivière en eerste master Marleen Van Bael.

Steffens loop zaterdag in Vilvoorde opnieuw. ‘Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden lopen om koersritme op te doen', vertelt ze.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio