Theatergroep Gustaaf viert feest

Theatergroep Gustaaf viert feest

Toneelgroep Gustaaf rond de feesttafel. Hendrik De Rycke Foto: © Hendrik De Rycke

DENDERMONDE - Gustaaf zet 'De Doagen' op het gepaste moment op de planken. De feestdagen komen dichterbij.

Theatergroep Gustaaf is met De Doagen aan haar vijfde productie toe. De groep ontstond in 2005.

'Allemaal oud-leerlingen van de Dendermondse Academie voor Muziek, Woord en Dans', vertelt productieleider-dramaturge Katrien Daniels.

Gustaaf koos voor een luchtig stuk. 'Dat bracht ons bij De doagen, die zeer bizarre periode van het jaar die loopt van december tot januari.'

De groep ging brainstormen en ontdekte heel wat verhalen: over zatte nonkels, foute cadeaus en rampzalige diners, over middernachtmissen en kerststalletjes ineenknutselen.

Van al die anekdotes maakte Yves Heymans een speelbare tekst. Hij regisseert ook. Resultaat is een stuk over feestvieren, een nostalgische, komische en romantische voorstelling voor het hele gezin.

'Sfeervolle muziek mocht niet ontbreken', besluit Daniels. 'Gustaaf is Gustaaf niet zonder livemuziek. Voor De Doagen kregen we de muzikale medewerking van het Dendermonds vocaal ensemble Libertad, geleid door Annemie Vlaeminck. Het ensemble bestaat vooral uit zangers en zangeressen die in een ver verleden lid waren van het Jeko-koor. Zij brengen met een kleine bezetting een fijn repertoire.'

Voorstellingen op 18 december om 20 uur en op 19december om 15 uur. Feestzaal Sint-Vincentiusinstituut, P. Van Duysestraat. Kaarten: 0479-60 66 61.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio