‘De Chefs' verwennen lekkerbekken

ANTWERPEN - ‘Antwerpen Proeft', het grootste culinaire feest van het land dat eind augustus plaatsheeft en jaarlijks zo'n 120.000lekkerbekken naar de Zuiderdokken lokt, pakt dit jaar uit met een nieuwigheid. Tijdens de vier dagen dat het culinair festival duurt, zullen vijf Antwerpse topchefs de bezoekers verwennen met kleine gratis degustaties.

De chefs die werden uitgekozen voor dit nieuwe initiatief zijn Viki Geunes van 't Zilte (restaurant op het MAS), Johan Segers van 't Fornuis, Olivier De Vinck de Winnezeele van Kommilfoo en Jo Bussels van Radis Noir. Roger Van Damme van Het Gebaar zal elke dag voor het dessert zorgen. Samen zijn de vijf goed voor 13 ‘toques' of koksmutsen in de restaurantgids GaultMillau. Wie uitgebreid wil genieten van een gastronomisch viergangenmenu van een van de chefs, kan een tafel reserveren in het centrale paviljoen dat op de Zuiderdokken zal staan. Uiteraard is het menu wel tegen betaling. Een tafel reserveren kan op www.dechefs.be. ‘Antwerpen proeft' vindt zoals elk jaar op hetzelfde moment plaats als de ‘Bollekesfeesten'. Info: www.antwerpenproeft.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio