Rondvaartboot Pallieter nieuwe attractie in oude haven

'Ontbijt met zicht op het MAS? Het kan allemaal'

'Ontbijt met zicht op het MAS? Het kan allemaal'

Ambrosio Maldonado verzorgt de catering op de Pallieterboot (op de achtergrond). De boot voer ooit nog op de Amsterdamse grachten. kfe Foto: © Raymond van Beygaerden

ANTWERPEN - Het Willemdok heeft er een gloednieuwe attractie bij: de Pallieter, die tot voor kort nog rondvoer in Maastricht. De oude Amsterdammer uit de jaren '30 leidt mensen rond in de oude haven. Cateringbedrijf Karamb-A maakt er bovendien een culinair feest van.

Touristtram, het bedrijf dat achter de rode toeristentrammetjes in Antwerpen zit, had al langer een boot in Maastricht. Maar sinds de opening van het MAS vaart de boot rond in het Willem-, Kattendijk-, Straatsburg-, Kempisch- en Houtdok. De eigenaars hebben het gloednieuwe cateringbedrijf Karamb-A - van Ambrosio Maldonado en Karim Sebbahi - in de arm genomen om van de rondvaarten ook een culinair feest te maken. 'Wij verzorgen kleine hapjes en drankjes tijdens de tochtjes van 11, 14 en 16uur. Daarnaast kunnen mensen bij ons op bestelling feesten organiseren, met onder meer Marokkaanse en Aziatische buffetten', vertelt Ambrosio Maldonado, die geen onbekende is aan het Antwerpse horecafront. Eerder baatte hij Café Borghese en Cantina Maldonado in de Verschansingstraat uit.

Ambrosio: 'Dit is een nieuw hoofdstuk in mijn leven. En ik geloof erin. Het is een mooi project dat kan werken. Naast de Pallieter heb je natuurlijk nog de boten van Jan Plezier en de Flandria. Maar wat wij aanbieden is zeker zo origineel. De haventochten worden ook bewust kort gehouden en duren 1 uur en 20 minuten. Net genoeg voor de kinderen om zich niet te vervelen.'

Bovendien is het een prachtige boot, met een klein terrasje en een mooi zicht dankzij de glaspartijen, vindt hij. De Amsterdammer voer in 1938 nog op de grachten in Amsterdam. Slechts zeven zijn er van dat model gemaakt. Liefst zes werden er verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Alleen de Pallieter kon gered worden omdat die toevallig motorpech had en aan de kade lag.

De uitbaters hebben alvast de locatie mee. Het aantal mensen dat een rondvaart aan het gloednieuwe museum boekt zit dan ook in stijgende lijn. 'Het begint op gang te komen. Elke dag gaat het beter. Maar de grote toeristische massa heeft het Eilandje nog niet ontdekt.'

Met de Pallieter zou daar wel eens verandering in kunnen komen, want Ambrosio biedt zelfs op bestelling een ontbijt aan voor het MAS. 'Klanten vertellen me dat het zicht van het water op het MAS iets magisch heeft. Ik kan ze geen ongelijk geven.' (lacht)

De Pallieter vaart uit van dinsdag tot zondag. Een rondvaart kost 8euro. Tot en met augustus zit er op zaterdag een maatje begrepen in die prijs. Kinderen van 4 tot 12jaar betalen 5euro. Kaarten worden aan boord verkocht. Info: 0477-22.14.18. of 0471-33.34.08.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio