Tom Boonen op recordkoers

Tom Boonen op recordkoers

Foto: Photo News

Vorige vrijdag kroonde Boonen zich met zijn vijfde overwinning in Harelbeke tot absolute recordhouder van de E3, door wielerkeizer Rik Van Looy er definitief achter zich te laten. Gisteren hees hij zich in Gent-Wevelgem op gelijke hoogte van een kwartet renners die allemaal drie keer de beste waren in de Zuid-West-Vlaamse gemeente. De naam van Boonen staat er nu op gelijke hoogte met die van Eddy Merckx, alweer Rik Van Looy, Mario Cipollini en pionier Robert Van Eenaeme.

De komende weken krijgt Boonen de gelegenheid om er nog een paar hoofdstukjes bij te schrijven. Moest hij er in slagen om voor de derde keer de Ronde van Vlaanderen op zijn naam te brengen, dan vat hij ook daarmee post op de eerste rij. Dit keer in het illustere gezelschap van Johan Museeuw, Achiel Buysse, Eric Leman en Fiorenzo Magni.

Tenslotte is er ook nog Parijs-Roubaix. 8april dreigt recordhouder Roger De Vlaeminck –Monsieur Paris-Roubaix– nog eens met de nodige zenuwen op te zadelen. Plukt Tom Boonen de bloemen op de legendarische Noord-Franse velodroom, dan moet ook de De Vlaeminck zijn gezelschap dulden.

Corrigeer