Tildonkse brouwerij in toeristische biergids

Tildonkse brouwerij in toeristische biergids

Voorstelling van 'Bier, een rondje Vlaams-Brabant': ook Tildonk staat op de bierkaart. cjt Foto: © credit

TILDONK/HAACHT - Er is een nieuwe biergids uit: 'Bier, een rondje Vlaams-Brabant' biedt een overzicht van brouwerijen, biersoorten en biersmaken en belicht de geschiedenis en de technische kant van het brouwproces.

Leuven is 'bierhoofdstad', maar ook onder meer Tildonk (Haacht) staat met bierbrouwerij Hof Ten Dormaal op de bierkaart.

'Als kleine brouwerij richten wij ons op mensen die graag proeven en op zoek zijn nieuwe smaken', verduidelijkt brouwer André Janssens.

Bier op basis van witloofwortel was een eerste variant. 'Vorig jaar hebben we rozenblaadjes bij het bier gevoegd', aldus de brouwer. 'Dit jaar experimenteren we met vaten waarin onder meer cognac of Madeira werden gemaakt.'

Uniek voor de Tildonkse brouwerij is ook dat André één van de laatste boeren-brouwers is. 'We bereiden ons bier met gerst en hop uit eigen grond', zegt hij.

Om deze rijkdom aan bieren, brouwerijen en de toeristische beleving errond onder de aandacht te brengen, hebben Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Leuven een nieuwe gids uitgegeven: 'Bier, een rondje Vlaams-Brabant.'

Die biedt, naast een overzicht van brouwerijen, biersoorten en biersmaken, ook informatie over de geschiedenis en de technische kant van het brouwproces.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio