Marktkramer wordt OCMW-voorzitter

TONGEREN - Victor Cluckers (SP.A), een marktkramer van beroep, wordt wellicht de nieuwe OCMW-voorzitter van Tongeren. Hij wordt morgenavond aan de raad voorgedragen.Cluckers was al acht jaar schepen en zit al dertig jaar in de gemeenteraad. ‘Dossiers heb ik nog niet bestudeerd', zegt Cluckers, die eerst wacht op de aanstelling. Normaal is die een formaliteit.

De vorige voorzitter, Johnny Noirhomme, kwam in opspraak in een gerechtelijk dossier rond verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en bedreigingen. Noirhomme zit nog steeds in de gevangenis en het gerechtelijk onderzoek is lopende. Hij nam zelf ontslag na bijna achttien jaar voorzitterschap.

‘Na het aftreden van Noirhomme moet opnieuw in een serene sfeer gewerkt worden. Wij verwachten een OCMW-voorzitter die correct en respectvol zijn werk doet zonder machtsmisbruik en intimidatie', klinkt het bij raadsleden Greetje Adams, Paul Denis en An Noelmans van CD&V.

‘Zonder over mijn voorganger te oordelen, kan ik onderstrepen dat ik een veel rustiger type ben en open sta voor de dialoog', zegt Cluckers. ‘In de afgelopen achttien jaar is ook heel wat goed werk verricht. Als ik aangesteld word, zal ik constructief met alle partijen samenwerken.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio