Lijst van minister en burgemeester nagenoeg klaar

Lijst van minister en burgemeester nagenoeg klaar

Vlaams minister Joke Schauvliege en burgemeester Erik De Wispelaere met twaalf van de vijftien nieuwe CD&V-kandidaten. ivh Foto: © ivh

EVERGEM - CD&V is de eerste Evergemse politieke fractie die naar buiten komt met de kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Huidig burgemeester Erik De Wispelaere (57) trekt de lijst. De plaats van Vlaams minister Joke Schauvliege (41) ligt nog niet vast.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 dong CD&V in kartel met N-VA naar de gunst van de kiezer. Er werd een lijst gevormd met 26 CD&V'ers en vijf N-VA'ers. Nu moest het CD&V-bestuur op zoek naar 31 eigen kandidaten. 'Om strategische reden houden we nog twee plaatsen open. Er kan immers nog een wit konijn opdagen. Met veertien huidige mandatarissen hebben we alvast een brede basis, met bijna tweehonderd jaar bestuurservaring', zegt burgemeester De Wispelaere.

Naast hem en Schauvliege zijn nog de vijf huidige schepenen Arsène Acke, Arsène Martens, Martine Willems, Filip Lehoucq en Luc Uyttendaele (nu PVG-SP.A) opnieuw kandidaat. Ook fractieleider Filip Huysman, de raadsleden Aurèle Bogaert, Ronny Van Hamme, Annelies Vercauter en René Spiessens (nu PVG-SP.A) en de OCMW-raadsleden Rita Van Herrewege en Mieke Van Renterghem hopen opnieuw verkozen te worden. Huidig OCMW-voorzitter Etienne Van de Velde (67), gemeenteraadslid Rebecca Cocquyt en de OCMW-raadsleden Hilda De Walsche en Veerle Pauwels (verliet Evergem) haken af.

De vijftien nieuwkomers zijn Ellen Bernaers (29) en Annick De Vos (45) uit Rieme, Johan De Rycke (55, Belzele), Sophie Goethals (29, Evergem), Marleen Hemelsoet (57) en Agnieszka Kardasinska (31) uit Belzele, Kristof Oost (21, Sleidinge), Emelie (24) en Kristof Van De Velde (26) uit Kluizen, Willie Van Brandwijk (40, Evergem), Jan Van De Walle (48, Sleidinge), Francine Van Hoorebeke (63, Sleidinge), Luc Van Vynckt (60, Evergem), Jan Willaert (62, Sleidinge) en Veerle Willems (43, Ertvelde).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio