Arbeiders gewond bij instorting brug

Arbeiders gewond bij instorting brug

Foto: © AFP

EEKLO - Twee werknemers van bouwbedrijf Victor Buyck Steel Construction uit Eeklo zijn zaterdag in het Franse Bayonne gewond geraakt bij de instorting van een deel van een 400 meter lange stalen brug in aanbouw. Beide arbeiders zijn niet in levensgevaar. Een van hen heeft een gebroken dijbeen, de andere liep twee kniebreuken op.

Om een nog onbekende reden donderden omstreeks 17.20 uur twee stukken van de brug naar beneden. De 285 meter hoge brug over de Adour moest eind 2013 de bestaande spoorwegbrug vervangen.

De twee lassers liepen ook schedelverwondingen op en krijgen verpleging in een ziekenhuis van Bayonne. Ze zijn 26 en 36 jaar oud.

Het treinverkeer op de oude brug, dat sinds april via slechts één spoor verliep, werd onderbroken. Een deel van de nieuwe brug ligt namelijk in het water en leunt gevaarlijk naar de oude brug toe. De brug kost 40 miljoen euro.

Victor Buyck uit Eeklo is gespecialiseerd in stalen constructies, in het bijzonder voor bruggenbouw, hydromechanica en zware industriebouw.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio