Vijf honderdplussers in één rusthuis

Vijf honderdplussers in één rusthuis

Rosa Mampaey vierde gisteren met haar zoon Marc haar 102de verjaardag in woon-
en zorgcentrum TeWeldebrouck. Eddy Van Ranst

WILLEBROEK - In woon- en zorgcentrum TeWeldebrouck in Willebroek werd gisteren de 102de verjaardag van Rosa Mampaey gevierd. Het rusthuis telt ondertussen al vijf eeuwelingen.

Gisteren was het dus de beurt aan Rosa Mampauy, die 102 werd. Op 28 september werd ook Maria Moeremans al 102. En als alles goed gaat, viert ook Bertha Maerevoet op nieuwjaarsdag, 1januari 2011 dus, haar 102de verjaardag. Christina Schaep vierde haar honderdste verjaardag al op 3mei. En Joanna Moens werd, eind februari dit jaar, 100.

'Ons woon- en zorgcentrum telt dus vijf eeuwelingen. Daar zijn we best trots op. We omringen hen dan ook met de beste zorgen', zegt OCMW-voorzitter Marc VanGyseghem (SP.A). Maria Elisabeth 'Liza' VanEpperzeel, die op 14december vorig jaar nog haar honderdste verjaardag vierde, is intussen overleden.

Verpleegster

Rosa Mampaey werd al op zondag 21november 102. Gisteren werd ze gevierd en in de bloemetjes gezet. Rosa groeide op in Boom en ging als 14-jarige op internaat in Antwerpen, waar ze een opleiding Verpleegkunde volgde in het Stuivenbergziekenhuis. Omdat ze heel graag mensen wilde verzorgen. Na haar studies bleef ze in het ziekenhuis werken. Tot ze, als verpleegster, aan het werk kon in het dispensarium, beter bekend als het kasteeltje op de Dendermondsesteenweg.

In 1937 trouwde Rosa en in 1939 werd haar zoon geboren. Het gezin woonde eerst in Boom, maar verhuisde later naar de Westdijk. Om nadien in de Floridastraat te gaan wonen. Rosa woonde er graag, had een grote tuin en zat vaak buiten op de bank met de buren te keuvelen. Samen met haar man trok ze er ook dikwijls op uit met de caravan. Die werd altijd op een terrein naast een café of restaurant geplaatst. Want ze konden echt genieten van lekker eten.

Hoewel Rosa, als verpleegster, in contact kwam met verschillende ziektes als tuberculose en tyfus, was ze zelf bijna nooit ziek. Over haar werk als verpleegster vertelt Rosa nog altijd graag. Ze doet nog mee aan de groepsgym en stapt nog zelf met haar rollator. Rosa is nog heel helder van geest en in goede gezondheid.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio