Voormalig burgemeester Roger Eerebout overleden

BREDENE - Ere-burgemeester Roger Eerebout is zondagmorgen overleden. Hij werd 71.

Roger Eerebout was voor de CVP provincieraadlid tussen 1974 en 1985 en gedeputeerde tussen 1978 en 1983. Hij kreeg in Bredene de nodige bekendheid toen hij in april 1983 tot burgemeester buiten de raad werd benoemd in een coalitie tussen CVP en BSP. Dat leidde begin 1983 tot heel wat politieke commotie, vooral omdat hij als ‘burgemeester buiten de raad' zetelde en op gemeentelijk vlak niet verkozen was.

Niettegenstaande een puike persoonlijke score en zetelwinst voor zijn partij kon hij zijn mandaat niet verlengen in 1989 toen een coalitie tussen socialisten en Volksbelangen werd gemaakt en Eerebout in de oppositie belandde. Hij bleef gemeenteraadslid tot eind 1994.

Na zijn politieke loopbaan legde hij zich toe op zijn project, Huize Westerhauwe op de wijk Maria Duyne.

Onder het burgemeesterschap van Roger Eerebout werd een belangrijke aanzet gegeven voor de modernisering van de gemeente. De sanering van de campings zou later als voorbeeld dienen voor de rest van de kust. De Duinenstraat werd omgevormd tot wandelstraat en het marktplein werd heraangelegd.

De laatste jaren leidde Eerebout een teruggetrokken bestaan in Zwitserland. Na een korte en aftakelende ziekte is hij zondagmorgen overleden in De Haan. Hij was de vader van OCMW-secretaris Jan Eerebout.

De uitvaartplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio