Giro houdt vandaag eerbetoon aan Wouter Weylandt

Giro houdt vandaag eerbetoon aan Wouter Weylandt

Foto: Photo News

Vandaag brengt de Giro d'Italia in het rouwende Deense stadje Horsens een passende hommage aan de vorig jaar verongelukte Wouter Weylandt. Het is de bedoeling om in de toekomst in de derde rit telkens een eerbetoon te houden voor de onfortuinlijke Gentenaar.

Er steekt symboliek achter het cijfer drie. Zo won WW Special in 2010 de derde Giro-etappe die vertrok in Amsterdam en eindigde in Middelburg. Vorig jaar op 9 mei was er dan die dramatische val in de afdaling van de Passo del Bocco. Het nummer 108 is uit respect voor onze landgenoot geschrapt.

Op invitatie van organisator RCS vlogen de nabestaanden van Wouter Weylandt gisteren in Brussel op naar Billund, de luchthaven van Herning. Vanmorgen wordt bij de start één minuut stilte gehouden, waarbij RadioShack-Nissan-Trek op de eerste rij zal staan. Het team van Johan Bruyneel is de opvolger van Leopard-Trek, de werkgever van de betreurde Wouter Weylandt. Daarna schalt in het bijzijn van zijn weduwe An Sophie, zijn ouders en zijn zus Elke, WW's favoriete nummer Sex on Fire (Kings of Leon) door de boxen in Horsens, waar de derde etappe start en eindigt. Na afloop krijgt de winnaar de dagprijs uit de handen van de familie Weylandt. Vanavond stapt zij in een van de twee charters die de hele karavaan (circa 375 mensen) naar Verona brengt.


Corrigeer