Gemeentebestuur klinkt op nieuw plein en gemeentehuis

EDEGEM - Het hele weekend staat in het teken van de opening van het nieuwe gemeenteplein. Anderhalf jaar was het plein een bouwwerf. Het opgefriste groene gemeenteplein met modern gemeentehuis kostte in totaal 13, 2 miljoen euro.

Burgemeester Koen Snyders (CD&V) is een tevreden man. ‘We hebben geen dag vertraging gehad', zegt Snynders opgelucht. ‘Het nieuwe gemeentehuis is een architecturaal hoogstandje geworden met veel glas en licht. Hier zit een duidelijke symboliek achter: openheid voor de burger. De inwoners kunnen als het ware meekijken naar wat er in de raadszaal besproken wordt'.

Met als prioriteit klantgerichte dienstverlening, werden alle diensten gecentraliseerd op het gemeenteplein. ‘We wilden er een soort publiekswinkel creëren waar alles aanwezig is en iedereen snel geholpen wordt.'

Het heraangelegde plein doet nu dienst als ontmoetingsplaats met ruimte voor festiviteiten gedurende het jaar. Blikvanger is Cipriani, een brasserie die naast het oude gemeentehuis is gebouwd. De gemeente voorzag ook enkele oplaadpunten voor fietsers en auto's.

Vandaag en morgen worden rondleidingen georganiseerd en optredens op het plein. Het gemeentebestuur maakt van de gelegenheid gebruik een product van eigen bodem voor te stellen: de zonneblusser. Het is een licht fruitig biertje dat binnenkort ook in heel wat cafés beschikbaar zal zijn.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio