Hubert Apere is sportpersoonlijkheid

Hubert Apere is sportpersoonlijkheid

Foto: © rds

AFFLIGEM - De sportraad van Affligem koos Hubert Apere(74) uit Teralfene uit als sportpersoonlijkheid. Hubert is een man in de schaduw, al heel zijn leven begaan met sport.

Zo was Hubert zowel bestuurlijk als als speler actief in volleybalclub Die Katte, voetbalploegen Sint-Kruis-Winkel en Sporting Teralfene, minivoetbalploegen MVC Teralfene en De Rode Duivels, zaalvoetbalploegen Affligem en Den Dreef, het scheidsrechterscomité van de kerncompetities, medewerker van de schoolsport en sportgangmaker bij Bloso, schaatsclub 'Heuvelkouter' en voorzitter van de snelschaatsclub 'Heuvelkouter'. Ook als wandelaar en bergwandelaar verzamelde hij een mooi palmares. Hij behaalde de 'gouden schoen' voor zijn dertig jaar als bergwandelaar en werd lid gemaakt van de Bergwacht. In vele wielerwedstrijden was hij de bestuurder van de neutrale wagen en organisaties als de scholenveldloop en de Ronde Van Affligem mogen steeds op zijn helpende hand rekenen.

De overige winnaars van de Affligemse sportlaureaten waren dit jaar Marc Guillemyn (sportrecreant), Katoke Van Den Brulle (jeugdsport), Tom De Boom (sportman) en Juventus Floorball Club (sportploeg).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio