Scouts protesteren tegen inname speelveld

MERKSEM - De scouts en gidsen van de 41ste Koningin Astrid voeren nu zaterdag actie tegen de inname van hun speelveld. Ze moeten hun terrein afstaan omdat het dierenverblijf vergroot wordt.

De jongeren hebben hun lokalen aan het Fort van Merksem. ‘Het stadsbestuur heeft nu blijkbaar beslist om het speelterrein voor het Welpenlokaal aan de dierenruimte toe te voegen, zonder dat iemand van onze leiding daarvan op de hoogte werd gebracht', zegt Luc Van Berlo van de oud-scoutsvriendenkring. ‘We spelen al van in de jaren zeventig op het Fort. De scoutsgroep heeft 120leden. De twee speelvelden zijn hard nodig. De kinderen moeten ruimte hebben. Vreemd dat wij het met 120 moeten afleggen tegen enkele dieren. Die dieren mogen wel op de hellingen van het Fort, en wij niet. Wij mogen niet van de paden afwijken en alleen de twee grasvelden rond ons lokaal gebruiken', aldus nog Van Berlo, die zich ook nog afvraagt of er naast het voetbalterrein aan de andere kant niet voldoende ruimte is voor een dierenloopweide.

‘Het was misschien beter geweest als we de scouts van de beslissing op de hoogte hadden gebracht, maar de scouts huren enkel de lokalen, niet de terreinen', zegt districtsschepen van Jeugd Sonja De Meyer(CD&V). De grasvelden van het Fort behoren niet toe aan de verenigingen. De geitjes en hertjes uit het gemeentepark hebben we moeten overbrengen naar het Fort omdat hun verblijven niet meer voldeden aan de wettelijke normen. Willen we ze behouden aan het Fort moeten we daar wel uitbreiden. We kozen ervoor om de dieren te behouden, ten behoeve van jonge kinderen. Ook de nieuwe speeltuin die aan het Fort kwam, werd opgezet rond de dieren. Alle opties werden door technici bekeken. De plek naast de voetbalterreinen voldeed niet.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio