Schoolkinderen drinken mogelijk vervuild water

EDEGEM - Schoolkinderen en ambtenaren hebben gisteren ondrinkbaar water geconsumeerd. Een slechte communicatie van de Antwerpse Waterwerken lijkt de oorzaak.

Aan het Gemeenteplein hebben nietsvermoedende kinderen van de gemeenteschool Andreas Vesalius en medewerkers van het gemeentehuis gisteren ondrinkbaar water gebruikt. Een slechte communicatie van de Antwerpse Waterwerken (AWW) lijkt aan de basis te liggen van die onwetendheid. Burgemeester Koen Snyders (CD&V) reageert geshockeerd.

Nadat een aannemer woensdagavond een lek veroorzaakte op het kruispunt van de Kontichstraat met de Stijderstraat, sloot AWW het water er tijdelijk af. In afwachting van verder onderzoek in het labo, mocht het water niet meer worden geconsumeerd, noch mocht ermee worden gekookt. De waterwerken brachten de directe omwonenden daarvan op de hoogte en op het plein kwam een drinkwatercontainer te staan. Opvallend genoeg werden de school en het gemeentehuis niet geïnformeerd, met alle risico's vandien.

Toen de ambtenaren en de kinderen gisteren pas in de loop van de dag op de hoogte raakten, was het kwaad al geschied. ‘Onder meer de kinderen hebben zeker nog een halve dag van het water gebruik gemaakt. Ik kan niet begrijpen dat uitgerekend de school en het gemeentehuis niet ingelicht werden. Hiervan wil ik dringend het fijne weten', reageerde burgemeester Snyders, die eraan toevoegde dat alle belanghebbenden in allerijl werden geïnformeerd. Ouders bevestigden dat directeur Marc Geerts inderdaad een mail rondstuurde met een waarschuwing. Voor zover geweten, waren er gisteravond geen kinderen die last hadden van fysieke ongemakken. De Antwerpse Waterwerken waren niet bereikbaar voor comentaar.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio