Provincieraadslid Hugo De Plecker:

‘Vlaamse overheid moet einde maken aan ontpoldering'

BRUGGE /KNOKKE-HEIST - Provincieraadslid Hugo De Plecker (Open VLD) zal op de volgende zitting van de provincieraad een motie indienen tegen de ontpoldering van het Zwin. Hij hield overigens tijdens de jongste zitting al een pleidooi tegen het verdwijnen van landbouwgronden.

‘Een jaar geleden was de uitbreiding van het Zwin en het protest rond het onder zout water zetten van goede landbouwgrond al een hot item', zegt De Plecker.

‘Dat moest allemaal in de naam van de natuur, als compensatie voor de uitdieping van de Westerschelde. Maar wat blijkt nu? De Nederlandse regering is niet meer geneigd om hun vruchtbare Hedwigepolder in te ruilen voor natuurgebied. Ik pleit er dan ook voor de de Vlaamse overheid dat voorbeeld volgt en een einde stelt aan de ontpoldering. Deze motie dient dan ook om het provinciebestuur ertoe aan te zetten dit belangrijk dossier opnieuw op de agenda van de Vlaamse regering te plaatsen. De gemeenten aan de overkant van de grens, zoals Sluis, twijfelen aan het nut en de noodzaak van de ontpoldering van het Zwin en tonen zich bezorgd over de eventuele gevolgen. Dat is bij ons niet anders.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio