Fred Dielens twijfelt aan Lijst van Burgemeester

Fred Dielens twijfelt aan Lijst van Burgemeester

Fred Dielens wil zich nog niet uitspreken over zijn mogelijke kandidatuur.rds Foto: © rds

TERNAT - Het staat nog helemaal niet vast dat Fred Dielens(72) in oktober opnieuw aan de verkiezingen deelneemt als kandidaat voor de LVB.

Dielens, voorzitter van de gemeenteraad, staat op de LVB-lijst die op 8mei werd goedgekeurd en bekendgemaakt, op de 24ste plaats. In een eerdere ontwerplijst stond hij op plaats6, maar op een ultieme vergadering werd dat alsnog gewijzigd.

Toch viel het op dat Fred Dielens een week later afwezig bleef op de officiële voorstelling en ook in het ludieke promotiefilmpje met de voorstelling van de kandidaten is Dielens niet te bekennen. 'Omdat hij toevallig met vakantie was', gaf burgemeester Ronald Parys als uitleg. Dielens bevestigt nu echter de geruchten dat hij nog twijfelt aan zijn LVB-kandidatuur. 'Mijn kandidatuur staat inderdaad on hold. Ik voer nog altijd gesprekken met de LVB, maar ik praat evengoed met SP.A-Groen en met de CD&V. Maar het kan ook zijn dat ik in oktober gewoon geen kandidaat meer ben', aldus Dielens.

Nieuw kartel

Fred Dielens, die Vlaams parlementair was voor de toenmalige SP van 1988 tot 1999, geldt in Ternat nog altijd als een electoraal zwaargewicht. Dielens ruilde in 2000 de SP.A voor de LVB en was schepen van 2001 tot 2004. De voorbije legislatuur was Dielens voorzitter van de gemeenteraad, maar dat was een troostprijs. Het was immers duidelijk dat Dielens onvoldoende steun kreeg binnen de LVB voor een nieuw schepenmandaat. Nu Guido Van Cauwelaert de SP.A ruilde voor Groen, lijkt een terugkeer van Dielens naar zijn oude partij weer mogelijk. Met Dielens wordt ook een eventueel kartel tussen CD&V, SP.A en Groen opnieuw realistischer. Dat zou immers de huidige volstrekte LVB-meerderheid in gevaar kunnen brengen. CD&V wil SP.A en Groen enkel nog mee aan boord nemen als de kandidaten 'voldoende gewicht' meebrengen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio