Corsendonk Agnus in nieuw kleedje voor het goede doel

Brouwerij Corsendonk brouwt 11.11.11-Triple

© © Louis Verbraeken

Brouwerij Corsendonk heeft een bier gebrouwen voor de vzw 11.11.11. Een deel van de opbrengsten van de verkoop is bestemd voor projecten van deze ontwikkelingsmaatschappij.

WENDY LUYKS

De ontwikkelingsorganisatie 11.11.11 en de Turnhoutse brouwerij Corsendonk slaan de handen in elkaar. Naar aanleiding van de magische datum 11 november 2011 tovert de brouwerij de Corsendonk Agnus tijdelijk om tot Triple 11.11.11. 'De datum 11/11/11 komt maar eens in de honderd jaar voor en we wilden die datum niet onopgemerkt voorbij laten gaan', zegt Bogdan Vanden Berghe van de vzw 11.11.11. 'Dit is voor ons een heel speciaal jaar en dat willen we extra in de kijker zetten met bijzondere acties. Als wij onze organisatie voorstellen aan buitenlandse partners in het Zuiden, is dat meestal te lang voor hen. Zij noemen ons daarom spontaan 'Triple Eleven'. Bij ons heeft 'Triple' ook een heel andere betekenis. We vonden het wel een leuk idee om bij onze naam ook een bier te maken. Zij zijn we bij brouwerij Corsendonk terecht gekomen.'

Brouwerij Corsendonk zag het idee direct zitten. 'We stappen in een heel positief verhaal en dat is altijd fijn, daarom hebben we beslist om mee op de kar te springen', vervolgt Stefan Keersmaekers.

Thema klimaat

De Triple 11 wordt deze week nog op de markt gebracht. 'Het gaat om een Corsendonk Agnus die is afgevuld in flesjes met een speciaal ontworpen 11.11.11-etiket. In het etiket respecteerden we de typische kleuren van 11.11.11. We hebben er wel wat werk aan besteed, maar herkenbaarheid is zeer belangrijk. We zijn tevreden met het resultaat.' Ook 11.11.11 is tevreden en hoopt op een groot succes. 'Het thema van onze campagne is het klimaat. We zijn dan ook bijzonder verheugd dat de productie van het bier op een milieuvriendelijke manier gebeurd is', zegt Vanden Berghe lachend.

Lokale acties

Brouwerij Corsendonk zal het bier verdelen via haar horecazaken. 'Wij dragen zelf de kosten voor het productieproces, de etikettering en de distributie. Daarnaast schenken we ook per pakket van vier flesjes tussen 0,5 euro en 1 euro aan de actie.' Triple 11.11.11 is vanaf vandaag ook te verkrijgen in de filialen van Colruyt en Prik & Tik in Vlaanderen. De actie loopt zolang de voorraad strekt. 'We hebben 30.000 liter gebrouwen, goed voor 125.000 flesjes. De totale opbrengst voor 11.11.11 is moeilijk in te schatten, want ook Prik & Tik schenkt 1,5 euro per verkochte bak aan de actie', besluit Keersmaekers. Het bier zal ook verkocht worden tijdens lokale acties van de vrijwilligers van 11.11.11.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio