ASZ investeert in parking en containerpark

GERAARDSBERGEN - Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) investeert dit jaar 921.500 euro in nieuwe projecten voor de campus Geraardsbergen. De grootste investering is gepland voor de bouw van een nieuw containerpark en heraanleg van de parking. ‘De rij containers en garagegebouwtjes die nu langs de Kattestraat staan opgesteld verdwijnt', zegt schepen Erwin Franceus (onafhankelijk), lid van het directiecomité van het ASZ. ‘Er komt in de plaats een nieuw containerpark voor eigen gebruik, onder meer om er gevaarlijke reststoffen in te deponeren. En we gaan de parking herinrichten waardoor er enkele parkeerplaatsen bijkomen.' Die parking is nu nog onoverzichtelijk en de parkeerautomaat is moeilijk bereikbaar. Het ASZ trekt voor dit project 830.000 euro uit.

Het prefabgebouw waar de dienst urologie actief is, blijft wel nog even staan tot de renovatie van het pand Verhaege rond is. Dat zogenaamde ‘gele gebouw' dat aansluit aan het ASZ-ziekenhuis wordt momenteel grondig gerenoveerd en zal onder meer onderdak bieden aan de consultatieruimtes en de dienst urologie.

Het ASZ maakt dit jaar ook werk van de aanleg van een buitennoodtrap, kostprijs 53.000 euro, op de binnenkoer tussen het ziekenhuis en de aanpalende kunstacademie. In die zone worden ook de parkeerproblemen aangepakt, onder meer door het verplaatsen van enkele slagbomen. Dat gaat 38.500 euro kosten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio