Ten Blote gaat voor 22ste wereldrecord

Honderd uur afzien op stier die gekke sprongen maakt

Honderd uur afzien op stier die gekke sprongen maakt

Johnny Carnier (achteraan) en Christine Vandevelde (links) kruipen vandaag om 14 uur op de rodeostier en komen er niet meer af - als alles meezit - voor dinsdag 20 juli om 18 uur. Tanja Borremans en Sven Deboeck staan hen bij. yds Foto: © yvan de saedeleer

BEERSEL - Het feestcomité Ten Blote gaat deze zomer voor zijn 22ste wereldrecord. Vandaag om 14 uur bestijgen Johnny Carnier en Christine Vandevelde aan Ten Blote in Huizingen een mechanische rodeostier waar ze tot dinsdagavond 18 uur op willen blijven zitten.

Het feestcomité Ten Blote zit niet om een stunt verlegen. Al meer dan twintig zomers lang laat het zich graag uitdagen voor een - volks - wereldrecord. Deze keer willen Johnny Karnier(28) en Christine Vandevelde(40) het honderd uren onafgebroken uithouden op een mechanische rodeostier.

'Het zal zeker niet gemakkelijk worden', beseffen Johnny en Christine. 'We vrezen dat het vooral fysiek zwaar wordt voor zitvlak, rug en benen. Maar we doen het voor de sfeer want die is uniek tijdens de wereldrecordpogingen in Ten Blote.'

'De rodeostier zal niet ronddraaien omdat dit geen honderd uren vol te houden is, maar wel onafgebroken bokkensprongen maken van links naar rechts en van voor naar achter', vertelt Dirk Sterck van de Feesten ten Blote.

Wakker blijven

'Het komt erop aan op de stier te blijven zitten en bovenal wakker te blijven. Zoals andere jaren mogen de kandidaten wel per uur enkele minuten rustpauze opsparen. We hebben het ondertussen zelf eens geprobeerd. Het ziet er gemakkelijker uit dan het is.'

Honderd uren op een rodeostier blijven zitten mag dan wel een onbegonnen opdracht lijken, Johnny en Christine zijn van geen kleintje vervaard.

Vijfde wereldrecord

Voor Johnny, mecanicien van beroep, wordt het zijn vijfde wereldrecordpoging. Hij is al recordhouder rodeobed zitten, petanque spelen, airhockey en schaarlift zitten.

Christine, die als postbode in Sint-Genesius-Rode werkt, zat eerder al honderd uur met goede afloop in een ronddraaiende koelkast. 'Ik heb daar bijzonder goede herinneringen aan', zegt Christine. 'Die solidariteit om samen iets te bereiken is groot en ook de steun van de supporters en de ontlading achteraf is enorm.'

Johnny en Christine kunnen rekenen op de steun van een partner die tijdens de recordpoging ook een aantal proeven krijgt af te leggen en hiermee geld kan inzamelen voor een goed doel. Johnny steunt hierbij op Tanja Borremans en Christine op Sven Deboeck.

De recordpoging 'rodeostier zitten' start vandaag vrijdag om 14 uur in Ten Blote aan de Alsembergsesteenweg. De recordpoging wordt beëindigd op dinsdag 20juli om 18uur. Tussendoor zijn er optredens. Vandaag vrijdag komt Willy Sommers om 23uur. Zaterdag is het de beurt aan Tony Cabana en Sven Ornelis, op zondag aan Rendan en clown Rocky in de namiddag en op maandag komt Paul Severs met Christophe en Liesje. Dinsdag, na het afronden van de recordpoging, brengt Yves Seghers de apotheose.

Supporters zijn welkom in het Hof ten Blote vanaf vandaag 14 uur tot dinsdag 18 uur. www.feesten-ten-blote.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio