Kustverhaal

Spaanse tapa's in hartje Oostende

Spaanse tapa's in hartje Oostende

Pierre Daen kan voor de uitwerking van de nieuwe zaak rekenen op hulp van Alain Demey. Dominique Jauquet Foto: © Dominique Jauquet

OOSTENDE - Barçabar, een nieuw project van de bekende Oostendse horecaman Pierre Daen, opent begin augustus de deuren in de Langestraat. De naam verklapt veel: de horecazaak wordt een Spaanse tapasbar, geïnspireerd op gelijkaardige zaken in Barcelona.

Deze zomer bracht al echt terrasjesweer, en dus zijn nieuwe locaties altijd welkom. Pierre Daen (51) start begin augustus een nieuwe horecazaak, op een van de mooiste plekjes in de binnenstad van Oostende. Waar tot voor kort de bekende Irish Pub Celtic Ireland gehuisvest was, opent straks Barçabar. Het unieke binnenterras, goed voor meer dan honderd plaatsen, krijgt een nieuwe zuiderse bestemming.

'Toen men mij vroeg om op deze locatie een nieuwe horecazaak uit de grond te stampen, was ik meteen gevonden voor het idee. Er was wel één voorwaarde: het moest een nieuw concept worden, los van de Irish Pub', vertelt Pierre Daen.

'Ik ben ooit in Barcelona geweest, en zag in de vele Gotische en Keltische beelden en structuren gelijkenissen met deze horecazaak. Zo is het plan ontstaan om een Spaanse tapasbar te beginnen.'

Pierre Daen is geen onbekende in de horecawereld. Hij is momenteel uitbater van City Park, het restaurant en de bar van Ostend Tennis Club, en van de C & Sea Loungebar in het Kinepoliscomplex. Hij was in het verleden 23jaar uitbater van Le Dôme die in de jaren negentig heel wat succes kende en had tien jaar lang ook het restaurant Cappiello op de Oostendse zeedijk. Barçabar wordt het nieuwste project van de Oostendenaar.

'Het kriebelde opnieuw om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Voor de uitwerking krijg ik de ondersteuning van Alain Demey met wie ik destijds het concept Longstreet-happening in de Langestraat ontwikkelde. In Barçabar moet de sfeer centraal staan. Het wordt geen dancing, maar een plaats waar iedereen rustig iets kan drinken aan betaalbare prijzen in een uniek decor', vertelt Pierre Daen.

'Het aanbod van dergelijke zaken is niet bijzonder groot in Oostende. Spaanse tapa's en gerechten met in de achtergrond latino- en loungemuziek moeten het concept verder afmaken. De grote afbeelding van de Sagrada Familia in Barcelona wordt het pronkstuk op ons terras', zegt Pierre Daen.

Barçabar zal tijdens de week open zijn van 11 tot 2uur, en op vrijdag en zaterdag van 11 tot 3uur.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio