SP.A en Groen als kartel naar kiezer

SP.A en Groen als kartel naar kiezer

Foto: © pvl

BEVEREN-WAAS - Het Kartel Groen/SP.A schuift Kristien Hulstaert en Tony Vyt naar voor als lijsttrekkers. Zij krijgen elke een ervaren peter en meter.

Groen Beveren en SP.A Beveren stelden gezamenlijk de lijsttrekkers voor van hun kartellijst.

Kristien Hulstaert, gemeenteraadslid voor Groen, en Tony Vyt, OCMW-raadslid voor SP.A, trekken samen naar de kiezer.

Daarmee is ook voor hen de verkiezingsstrijd, die bijzonder boeiend lijkt te worden in Beveren, ingezet.

Beide lijsttrekkers kunnen rekenen op een ervaren peter en meter. Groen burgemeester Willy Minnebo van Zwijndrecht en SP.A burgemeester Christel Geerts van Sint-Niklaas waren bij de voorstelling aanwezig. Deze ervaren politici beloofden de beide lijsttrekkers met tips en advies bij te staan tijdens de campagne en ook later bij eventuele beleidsdeelname.

'In plaats van het tegen elkaar op te nemen, zijn wij ervan overtuigd dat we samen sterker staan om onze gezamenlijke ideeën te realiseren', zeggen Hulstart en Vyt.

'Wij gaan dan ook resoluut voor beleidsdeelname, want we willen dingen in beweging zetten. Daar heeft de gemeente dringend nood aan.'

Alhoewel beide kandidaten al verschillende jaren ervaring hebben in respectievelijk de gemeenteraad en de OCMW-raad, is de status als boegbeeld nieuw voor hen.

Daarbij komt dat Kristien de eerste vrouwelijke Beverse lijsttrekker ooit wordt. Zij wil vooral een veiligere en groenere mobiliteit. Tony Vyt is als OCMW-raadslid vooral bezig met de sociale kant van het beleid.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio