'Empoké van goudwaarde'

Trainer Franky Van Hove beseft hoe belangrijk grillige Fransman is voor zijn ploeg FC Meulebeke

vdb
Foto: © Bart Vandenbroucke/VDB

MEULEBEKE - FC Meulebeke kon na zes matchen zonder winst eindelijk nog eens winnen. Club Roeselare werd het kind van de rekening. De terugkeer van Trésor Empoké is daar niet vreemd aan. De 25-jarige Fransman tekende voor de twee Meulebeekse doelpunten.Trésor Empoké werd bij het begin van het seizoen samen met zijn maatje Chakib Gouby aangetrokken onder impuls van voorzitter Ivan Vuylsteke. Maar de samenwerking liep niet altijd van een leien dakje. Eind oktober verdwenen beide spelers met de noorderzon. 'Er waren vervoersproblemen. Dat is door toedoen van onze voorzitter nu opgelost en deze week kon ik weer een beroep op die jongens', licht trainer Franky Van Hove toe.

'Het is zonneklaar dat Trésor Empoké een meerwaarde is voor mijn elftal. De voorbije weken voetbalden we nauwelijks een paar kansen bij elkaar. Maar met Trésor erbij loopt het overduidelijk een stuk lekkerder. Hij kan een bal bijhouden als geen ander. Hij kan met verbluffend gemak een mannetje uitschakelen. Kortom, hij creëert mogelijkheden en kansen. En ook al is hij geen echte goalgetter, hij kan toch af en toe zijn doelpuntje meepikken, zoals hij trouwens bewees tegen Club Roeselare', vertelt Van Hove.

Apart karakter

'Maar hij heeft uiteraard een apart karakter. Een echt moeilijke jongen is het niet, maar hij heeft een andere mentaliteit. Zo'n gasten hebben dat echte groepsgevoel niet. Ze zijn meer individu', vervolgt de Meulebeekse coach. 'Pas op, op het veld merk je dat niet. Empoké heeft altijd oog voor het samenspel. Hij is geen egoïst tussen de krijtlijnen. Maar zo'n jongen neemt het niet te nauw met het clubreglement. Intrinsiek kan hij gerust een stuk hoger spelen. Hij was trouwens vroeger al onder contract bij eersteklassers zoals Moeskroen en Lierse. Maar het klikt niet altijd met zijn attitude en daardoor breekt hij niet door op een hoger niveau.

'Maar voor ons is hij van goudwaarde. En dat zo'n kerel er soms andere ideeën op na houdt, moet je er bijnemen. Je kan hen immers toch niet veranderen', besluit Franky Van Hove.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio