'We doen zeer goede zaak in de stand'

Steven Van Moeffaert beslist match met penalty voor SC Blankenberge

Steven Van Moeffaert beslist match met penalty voor SC Blankenberge

Steven Van Moeffaert: 'Ik maakte mijn eerste doelpunt dit jaar, een penalty nota bene.'Bart Vandenbroucke
Foto: © Bart Vandenbroucke/VDB

BLANKENBERGE - Met zijn benutte strafschop bezorgde Steven Van Moeffaert zijn ploeg SC Blankenberge een belangrijke driepunter. 'We doen een fantastische zaak in het klassement', jubelde Bart Soete meteen na het eindsignaal.Gymleraar Steven Van Moeffaert, actief in Brugge en het Blankenbergse, was de ster van de avond bij de 0-1 gewonnen match bij FC Varsenare. 'Regen en wind maakten dat Varsenare weinig te bieden had. Toch werden twee thuisgoals afgekeurd en ook wij lieten twee kansen liggen. Ik maakte mijn eerste doelpunt dit jaar, een penalty nota bene. Die werd niet eens goed gegeven, maar de bal ging binnen en wij gooiden de boeken dicht. Zo simpel is dat', reageert Van Moeffaert. 'Dhaese lokte de penalty uit, Vanhaelewyn ging in de fout. Onze vaste strafschopnemer is Avonture. Die is geschorst en Kevin Goethals voelde zich niet honderd procent. Daarom nam ik mijn verantwoordelijkheid.'

Blankenberge lijkt zich langzaam maar zeker te redden. 'Misschien was het overtal aan geblesseerde spelers de achillespees van Borkelmans. Het 'brommertje' maakte ik nooit mee. Pas toen Danny Lavens overnam, mocht ik een eerste keer op de bank. Een week later stond ik aan de aftrap en die positie gaf ik niet meer uit handen. Mijn buikspierblessure is intussen volledig geheeld. Nu zit ik wel met een scheurtje in de gewrichtsbanden, maar met een flinke tape eromheen lukt het mij wel om te spelen. Dat zal ook tegen Rumbeke het geval zijn, daarna kunnen we nog voldoende rusten', lacht Van Moeffaert.

Trainer kent zijn vak

'Trainer Lavens blijkt een schitterende investering. Hij weet ongeveer alles over elke speler in eerste provinciale. Nooit eerder kende ik iemand die zoveel feedback kan geven over de tegenstander. Hij bewijst dat hij zijn vak tot in de puntjes beheerst. Borkelmans kende gewoon het geluk niet waarop we nu wel kunnen rekenen. Veel lag er aan de ingesteldheid van de spelers. Nu zijn we tenminste in staat om de nul te houden, wat ons in de aanloop nooit lukte. Geluk heb je nodig, maar je dwingt het altijd zelf af,' besluit Steven Van Moeffaert.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio